NHL-tähti törkyili itsensä pihalle MM-puolivälierästä – lyö nyt löylyä tulevan ison pelin alla

Saksan ykköspuolustaja Moritz Seider törkyili itsensä eilen ulos jääkiekon MM-puolivälierästä, mutta pelin jälkeen miehen valtasi silkka ilo. Tampereelle joukkueensa kanssa saapunut Seider lyö nyt jo löylyä kohti mitalipelejä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Sveitsi ti 21.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla. Turnauksen otteluohjelman näet tästä

Moritz Seider oli saattaa Saksan Riiassa pelatussa puolivälierässä vaikeuksiin. Hänen rumasta Sveitsin Gaetan Haasiin kohdistuneesta laitataklauksestaan tuomittiin ulosajo, josta seurasi Saksalle viiden minuutin alivoima. Saksa kuitenkin kesti sen takaiskuitta. Eikä siinä kaikki, se väänsi ilman selkeää ykköspuolustajaansa, NHL-tähti Seideria, ottelun 1–1-tasatilanteesta 3–1-voitokseen.

A-lohkon nelonen päätti B-lohkon ykkösen turnauksen siihen ja Sveitsi pullahti viime vuoden tapaan puolivälierässä ulos. Myös Saksa oli pudonnut vuosi sitten puolivälierävaiheessa, mutta nyt sen matsit saavat komeaa jatkoa.

– Ei ollut pientäkään hetkeä, jolloin olisimme olleet eilen peloissamme, että joutuisimme kotiin. Kaikki olivat henkisesti terävinä ja olimme valmistautuneita kohtaamaan todella hyvän Sveitsin joukkueen. Ansaitsimme minusta kokonaisuudessaan voiton, löimme likoon enemmän, pidimme heidät ulkopuolella ja olimme todella hyviä paikoissamme, Seider kävi läpi Saksan perjantain jääharjoitusten jälkeen Tampereella, jonne joukkue on palannut.

Vaikka illan voi ajatella olleen Seiderille ulosajon myötä kaksijakoinen, hän vakuuttaa olleensa vain todella iloinen.

– Et voi muuttaa mennyttä, joten olin todella innoissani katsoessani jätkien voittavan ja kasvavan joukkueena jopa enemmän.

Taklaustaan ja sen rumuutta Detroit Red Wingsin NHL-tähti ei halunnut arvioida.

– En ole tuomari, joten otan sen rangaistuksen, mikä ikinä annetaan.

– Se ei ole minun tuomittavissani.

"Näytämme sen"

Positiivista Seiderin kannalta on, että hän saa tällä erää jatkaa otteluitaan ilman lisäsanktioita. MM-turnauksen kahdeksaan otteluunsa tehopisteet 1+2=3 summanneesta saksalaisesta tuntuu siltä, että alkulohkonsakin Tampereella tahkonnut Saksan joukkue olisi "takaisin kotona".

– Olemme innoissamme pelatessamme tällä areenalla jälleen.

Ja jälleen Yhdysvaltoja vastaan, kun lauantaina on edessä MM-välierä. Lohkovaiheen keskinäisen taiston USA voitti 3–2, mutta Seider katsoo tuloksen taakse ilman piiruakaan nöyristelyä – siitäkin huolimatta, että USA on voittanut toistaiseksi kaikki pelinsä.

– Minusta me pelasimme heitä paremmin, olimme parempi joukkue 60 minuutin aikana. Meidän täytyy vain pitää homma yksinkertaisena. Huolehtia kiekosta ja vaihtamisesta, olla pelkäämättä dumpata kiekkoja ja mennä karvaamaan ja jahtaamaan heidän puolustusalueelleen. Jos teemme niin, meillä on minusta hyvä mahdollisuus huomenna.

Puolivälierässään Tshekin 3–0 peitonnut USA on saanut viettää koko turnauksensa Tampereella, kun taas Saksalla oli mainittu välikeikka Riiassa. Seider ei kuitenkaan usko matkustamisen vaikuttavan asetelmiin lainkaan.

– Sen ei pitäisi olla tekosyy meille. Meillä on mahdollisuus voittaa mitali mitä ikinä käykään. On kyse enää kahdesta tärkeästä pelistä.

Siihen, miltä tuntuu yllättää ja voittaa yleisön silmissä altavastaajana, Seider tarjosi vastauksen, jossa hän puhui itsevarmasti tulevastakin.

– Tiesimme, että meillä on hyvä mahdollisuus Sveitsiä vastaan riippumatta siitä, miten hyviä he ovat ja kuinka paljon NHL-pelaajia heillä on. Olemme näyttäneet tuon aiemminkin ja uskon, että näytämme sen myös jatkossa. Olemme joukkue, josta muiden joukkueiden tulisi olla huolissaan. Me ehdottomasti osoitimme sen.

Lue myös:

    Uusimmat