Mainos

Transuille omat vessat

Thaimaalaisessa koulussa on laitettu erilliset vessat oppilaille, jotka ovat tunnustautuneet transvestiiteiksi. Koulussa on kaikkiaan 2600 oppilasta, joista 200 on ilmoittanut olevansa transvestiitteja.

Vessojen ovissa on sini-punavärinen ihmishahmon kuva, jonka puoliskot esittävät miestä ja naista. Koulun johtaja uskoo, että nyt nämä erilaiset opiskelijat voivat mennä rauhassa vessaan ilman, että heille nauretaan tai heihin käydään käsiksi.

Eräs opiskelijoista on todennut tyytyväisenä, että nyt ei tarvitse miettiä sitä, mitä muut ihmiset ajattelevat, kun menee naisten vessaan.

Thaimaan varaopetusministerin mukaan myös Thaimaan yliopistoissa opiskelevien transvestiittien määrä on tarkoitus selvittää. Jos heitä osoittautuu olevan paljon, ja erilaisuus aiheuttaa heille ongelmia, myös yliopistojen asuntoloihin on syytä järjestää heille omat vessat ja makuusalit.

Transvestiitteihin on totuttu thaimaalaisessa kulttuurissa. Heitä näkee usein television saippuasarjoissa ja Bangkokin kaduilla, mutta maaseudulla ollaan vanhoillisempia. Thaimaassa on myös järjestetty transvestiittien kauneuskilpailuja. Joitakin vuosia sitten thaimaalaiseen ammattikouluun rakennettiin "Vaaleanpunainen lootuskylpyhuone" transvestiittiopiskelijoita varten.

Transvetismi on ilmiö, jota leimaa sisäinen tarve eläytyä vastakkaisen sukupuolen rooliin elekielellä, pukeutumalla ja meikkaamalla. Transvestiittiien enemmistö on naisiksi laittautuvia miehiä, joskin sitä ilmenee myös naisilla.Transvestiitteja arvioidaan olevan noin yksi prosentti väestöstä. Heteroseksuaalisuus transvestiiteilla on yhtä yleistä kuin muullakin väestöllä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.