Mainos

Toyotan tallipäällikkö vaihtuu kesken kauden

Rata-autoilun formula 1 -sarjan Toyotan tallipäällikkö ja moottoriurheiluosaston puheenjohtaja Tsutomu Tomita, 63, jättää tehtävänsä kesäkuun loppuun mennessä. Tomitan korvaa nykyinen moottoriurheiluosaston varapuheenjohtaja Tadashi Yamashina.

Tomita siirtyy japanilaisyrityksessä moottoriurheiluyksiköstä Saksan Kölnistä toisiin tehtäviin Japaniin. Toyota kommentoi siirtoa normaalina toimena kokeneiden, pitkään ulkomailla palvelleiden työntekijöidensä kanssa.

- Odotan innolla Toyotan ensimmäistä voittoa F1:ssä ja uskon sen koittavan pikemmin ennemmin kuin myöhemmin, sanoi Tomita, joka aikaisemmin tänä vuonna pyysi julkisesti anteeksi sitä, että talli ei saavuttanut voittoa jo kaudella 2006.

Tomita on ollut suuressa roolissa Toyotan moottorien kehityksessä moottoriurheilussa niin rallissa kuin rata-autoilussakin vuodesta 1987 lähtien.

Toyotan on arvioitu kuluttaneen reilusti yli miljardi dollaria (yli 750 miljoonaa euroa) formula ykkösissä debyyttivuotensa 2002 jälkeen. Saavutukset ovat kuitenkin jääneet heikoiksi. Kulujen vastineeksi tallilla on esittää kaksi paalupaikkaa, yksi nopein kierros varsinaisessa kisassa ja kaksi italialaisen Jarno Trullin vuonna 2005 ajamaa toista sijaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.