Mainos

Toyota joutuu oikeuteen Kaliforniassa

Kalifornialaisen Orange Countyn viranomaiset haastavat autovalmistaja Toyotan oikeuteen. Syyttäjien mukaan japanilaisvalmistaja myi kuluttajille satoja tuhansia autoja, joissa se tiesi olevan vikoja, kertoo BBC.

Maailman suurin autovalmistaja on kutsunut huoltoon miljoonia autoja ympäri maailmaa Toyotaa vaivaavien jarru- ja kaasutinvikojen vuoksi. Yhdysvalloissa takaisin vedettyjä autoja on kuusi miljoonaa.

Yhdysvaltalaisviranomaiset epäilevät vioista johtuvien kolareiden surmanneen jo viisi ihmistä ja tutkinnassa on kymmeniä muita tapauksia.

Orange Countyn viranomaisten mukaan Toyota tiesi kaasutinongelmista useissa automalleissa, mutta ei kertonut niistä asiakkaille. He syyttävät autovalmistajaa petoksesta, koska yhtiö salasi ajoneuvoissa esiintyviä vaarallisia vikoja. Liittovaltion viranomaiset puolestaan tutkivat parhaillaan, onko Toyotan tapauksessa perusteita myös rikosoikeudenkäyntiin.

Toyota ei halua kommentoida asiaa. Yhtiö kertoo kuitenkin, ettei se ole saanut viranomaisilta oikeuskannetta. Toyotan Yhdysvaltain pääkonttori sijaitsee Kalifornian osavaltiossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.