Tosi-tv-ohjelman kautta 10 päiväksi avaruuteen? Tv-yhtiöllä hurjat suunnitelmat

Tulevaisuudessa tosi-tv:n kautta voi päästä ehkä jopa avaruuteen asti.

Yhdysvaltalainen tv-tuotantoyhtiö Space Hero ilmoitti tällä viikolla, että se suunnittelee tekevänsä tosi-tv-ohjelman, jonka voittaja pääsee 10 päivän matkalle kansainväliselle avaruusasemalle. Asiasta ovat kertoneet useat mediat, muun muassa CNBC.

Ohjelmassa olisi tarkoitus tehdä yhteistyötä Axiom Space -yrityksen kautta, joka kouluttaisi osallistujat avaruusmatkaa varten. Kilpailijat kävisivät läpi useita vaativia haasteita sekä niin fyysisiä, henkisiä kuin emotionaalisia testejä. Lopulta katsojat äänestäisivät suorassa lähetyksessä, että kuka saa tämän uskomattoman mahdollisuuden ja pääsee viettämään astronauttien kanssa aikaa avaruuteen.

Siitä ei ole vielä varmaa tietoa, että millä aluksella voittajan olisi tarkoitus ISS:lle matkata, mutta voitto sisältäisi 10 päivän mittaisen meno-paluu -matkan avaruuteen.

Operaatio on suunniteltu toteutettavaksi vuonna 2023 ja kilpailijoita haetaan ympäri maailmaa.

Netistä löytyy jo sivusto, jossa kysytään, että olisiko sinussa sitä, mitä tähän vaaditaan ja alla on laskuri, joka näyttää tällä hetkellä 205 päivää.

– Sarja etsii kaikkialta maapallolta tavallista kansalaista, joka rakastaa syvästi avaruuden tutkimista. Space Hero tarjoaa taustasta riippumatta jokaiselle mahdollisuuden tulla valituksi ensimmäiseksi avaruusmatkailijaksi, joka osallistuu tehtävään kansainvälisellä avaruusasemalla, yhtiön lähettämässä tiedotteessa kerrotaan CNBC:n mukaan.

Kilpajuoksu avaruuteen ja avaruusturismiin on tällä hetkellä kovaa, mutta yksikään niitä suunnitteleva yhtiö ei ole kertonut, kuinka paljon yksityishenkilöltä maksaisi matkustaa ISS:lle. Todennäköisesti se olisi kuitenkin yli 50 miljoonaa dollaria per henkilö, sillä Nasan kerrotaan maksavan SpaceX:lle noin 55 miljoonaa yhden astronautin tehtävästä avaruusasemalla.

Matkustuskustannuksien lisäksi tulevat tietysti vielä myös ylläpitokustannukset avaruusasemalla. Niiden kerrotaan olevan 35 000 dollaria yöltä, joten lisähintaa pitäisi pulittaa vielä 350 000 dollaria.

Nyt jää nähtäväksi, tuleeko tämä uskomattomalta kuulostava tosi-tv-ohjelma todella toteutumaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja