Huomasitko? SpaceX:n historiallisella lennolla oli mukana erikoinen ”kolmas matkustaja”, jolla yritys saattaa pian tahkota miljoonia

0:21
Video: No pehmodinosaurushan se siellä avaruudessa näyttää leijuvan.

SpaceX:n Dragon-alus telakoitui eilen illalla Suomen aikaa onnistuneesti kansainväliselle ISS-avaruusasemalle.

Osa suoraa lähetystä seuranneesta yleisöstä kiinnitti huomiota erikoiseen säihkyvään näkyyn, joka vilahti kuvassa heti aluksen päästyä maapallon kiertoradalle lauantaina.

Ns. ”Kolmas matkustaja” herättikin nopeasti säpinää sosiaalisessa mediassa, kirjoittaa Space-avaruussivusto.

Virallisesti astronautit esittelivät salamatkustajan vasta, kun Dragon-alus oli ollut kiertoradalla muutaman tunnin. Astronautit totesivat, että heillä on todellakin mukanaan lukuisin paljetein koristeltu, sinisen ja pinkin värinen Aptosaurus. Pehmolelun aidot esikuvat vaelsivat maapallolla 150 miljoonaa vuotta sitten. Pehmolelun voidaankin sanoa päässeen esikuviaan huomattavasti pidemmälle.

Astronautit Bob Behnken ja Doug Hurley ovat parhaita kaveruksia, ja heillä molemmilla on myös nuoret pojat. Miesten lapset ovat kovia dinosaurusintoilijoita, ja ennen lentoa he saivat valita avaruusmatkalle yhden pehmolelun. Mukaan valikoitui siis kimalteleva Apatosaurus Tremor.

Business Insider kertoo, että avaruuteen päässyttä dinoa ei ole enää myynnissä.

SpaceX on kuitenkin päättänyt alkaa myydä pehmolelua 25 dollarin hintaan. Hohtavasta avaruusdinosta saattaakin tulla suosittu tuote, jos se tulee uudestaan myyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja