Avaruusmatkailussa alkaa tänään uusi aikakausi – "Elon Muskin ensimmäinen astronauttien laukaisu on valtava harppaus"

Yhdysvallat on lähettämässä tänään kaksi astronauttia kansainväliselle ISS -avaruusasemalle lennolla, jota voi monellakin tavalla luonnehtia historialliseksi.

Nasan astronautit ampaisevat avaruuteen Kennedy Space Centeristä Floridasta. Kyseessä on ensimmäinen kerta yhdeksään vuoteen, kun astronautit lähtevät avaruuteen Yhdysvaltain kamaralta. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun astronautit  ampaisevat matkaan yksityisen yrityksen, eli SpaceX:n rakentamalla avaruusaluksella.

Forbes on otsikoinut aihetta käsittelevän juttunsa todeten, että SpaceX:n omistajan "Elon Muskin ensimmäinen astronauttien laukaisu on valtava harppaus Avaruuden kapitalismille".

Laukaisun on määrä tapahtua tänään kello 23.30 Suomen aikaa, kertoo Space.com -sivusto. Huono sää saattaa kuitenkin vielä lykätä laukaisua.

SpaceX:n mukaan lähtövalmistelut ovat sujuneet hyvin ja Dragon -avaruusalus on valmiina laukaisuun.  Dragonin kyydissä matkaavat Nasan astronautit Bob Behnken ja Doug Hurley, jotka ovat jo entuudestaan hyviä ystäviä.

Ensilento starttaa siis hyvin jännittävistä lähtökohdista. Dragon alusta on testattu kertaalleen viime vuonna tehdyllä miehittämättömällä lennolla. Tuolloin testilento sujui onnistuneesti.

Laukaisurakettina lennolla toimii SpaceX:n Falcon 9-raketti. 19-tunnin lennon jälkeen Dragon-aluksen on määrä telakoitua kansainväliselle avaruusasemalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja