Mainos

Torstain kolarisumasta useita rikosepäilyjä

Poliisi epäilee viime torstain kolarisuman takia useita ihmisiä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Vantaan poliisin mukaan epäiltyjä saattaa olla kymmeniä.

Useita ihmisiä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta pääkaupunkiseudun viime torstaisen kolarisuman vuoksi. Tutkintaa koordinoivan Vantaan poliisin mukaan epäiltyjen määrä ei ole vielä tarkentunut. Rikosepäily saattaa kuitenkin kohdistua kymmeniin autoilijoihin.

- Voi olla, että kaikki isoimmissa kasoissa olleet ovat epäillyn asemassa, rikosylikomisario Timo Nyyssönen sanoo.

Poliisi on sopinut syyttäjän kanssa keskittävänsä tutkimukset pääasiassa kolmeen kuolonkolariin. Yksittäiset peltikolarit on ainakin toistaiseksi rajattu tutkinnan ulkopuolelle.

Tähän päivään mennessä lisäselvyyttä oli saatu toiseen Porvoonväylän kolareista, jossa surmansa sai porvoolainen nainen.

- Se tapaus alkaa olla aika pitkälle selvä. Myös muista kuolonkolareista on tullut jonkin verran yleisöltä tietoa, ja niistä pyritään pääsemään selvyyteen tämän ja ensi viikon aikana, Nyyssönen kertoo.

Kokonaisuudessaan kolarisuman poliisitutkinta voi viedä pari kuukautta. Torstain kolareissa kuoli kolme ja loukkaantui lähes 70 ihmistä. Onnettomuuksissa oli mukana satoja autoja.

Kolariautojen korvauskäsittelyä tehostetaan

Vakuutusyhtiöt tehostavat pääkaupunkiseudun kolarisumassa viime torstaina vaurioituneiden autojen korvausten käsittelyä.

Kolareissa oli mukana satoja autoja, ja vakuutusyhtiöiden alustavien arvioiden mukaan niistä saattaa joutua lunastukseen jopa pari sataa autoa. Esimerkiksi Tapiola on päättänyt asiantuntijayhtiö Suomen Vahinkotarkastus SVT:n kanssa käsittelyn vahdittamisesta.

- Olemme sopineet, että ainakin kaksi vahinkotarkastajaa saadaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta mukaan urakkaan, kertoo yksikönjohtaja Simo Rinne Vahinko-Tapiolan moottoriajoneuvopalveluista.

Vaurioituneet autot saatiin hänen mukaansa nopeasti turman jälkeen useisiin eri käsittelypisteisiin.

- Maantiekylässä Tuusulassa sijaitsevaan lunastusautojen keskitettyyn käsittelypaikkaan on viety yhteensä noin 150 autoa, toteaa puolestaan toimitusjohtaja Matti Aarnio Suomen Vahinkotarkastuksesta.

Suurin osa vaurioautoista on jo tarkastettu, ja vahinkotarkastajat ovat olleet yhteyksissä ajokkien omistajiin. Autoja on kuitenkin vielä eri korjaamoilla, ja todennäköisesti osa niistäkin tulee vielä lunastukseen.

Korvauksen maksu sujuu nopeasti sen jälkeen, kun hinta on saatu yhdessä määriteltyä. Kaikkiin asiakkaisiin vahinkotarkastajat eivät kuitenkaan ole vielä saaneet yhteyttä, joten asiakkaiden itsensäkin kannattaa ottaa mahdollisimman pian yhteyttä vakuutusyhtiöön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.