Mainos

Tornadot ja helteet riesana Yhdysvaltain itäosissa

New Yorkissa riehuvat ukkosmyrskyt, kun taas muut Yhdysvaltain itäosat kärvistelivät samaan aikaan ennätyshelteissä.

Paahtavat helteet ja niitä seuranneet ukkosmyrskyt ovat aiheuttaneet varsin epätavallisen ilmiön New Yorkin kaupungissa. Aivan kaupungin keskustan tuntumassa riehui eilen pyörremyrsky. Tornado teki tuhojaan Brooklynin ja Staten Islandin alueilla, mutta se aiheutti vain aineellisia tuhoja.

Pyörremyrskyjä tavataan alueella erittäin harvoin. Samainen ukkosrintama aiheutti kaupungissa pahoja tulvia, vettä tuli paikoin noin yhdeksän senttimetriä kolmessa tunnissa. Rajuilma haittasi metroliikennettä, sillä vettä tulvi metrotunneleihin. Myös lentoliikenne myöhästeli pahoin.

Myrskyn tuhoja raivattiin eri puolilla kaupunkia tänään. Koko itärannikon alueelle on luvassa ukkosmyrskyjä parin seuraavan päivän ajaksi.

Piina jatkuu

Muut Yhdysvaltain itäosat käristyivät samaan aikaan ennätyshelteissä. Washingtonin alueella rikottiin ajankohdan lämpöennätys eilen, kun elohopea kipusi 38 celsiusasteeseen. Ilmankosteuden vuoksi lämpötila tuntui lähes 45 asteen helteeltä.

Alueella olikin voimassa hellevaroitus sekä varoitus maaotsonin aiheuttamasta huonosta ilmanlaadusta.

Pääkaupungin metro- ja paikallisjunaliikenne on myöhästellyt, sillä junien on ajettava tavallista hitaammin. Syynä varovaisuuteen on se, että raiteet voivat vääntyä paahteessa.

Yötkin kuumia

Helle jatkuu ennusteiden mukaan vielä useiden päivien ajan Yhdysvaltain itä- ja eteläosissa. Lämpötilojen ennustetaan pysyttelevän yli 40 asteessa muun muassa Etelä- ja Pohjois-Carolinassa, Tennesseessä ja Georgiassa.

Auringonlasku ei tuo paljoakaan helpotusta, ja lämpötila pysyttelee öiseenkin aikaan noin 30 plusasteessa. Viikonvaihteeksi on luvassa lyhyt viileämpi kausi, mutta paahteen ennustetaan palaavan entiselleen alkuviikosta.

Helteen vaivaamat alueet kärsivät vakavasta kuivuudesta. Monissa osavaltioissa on julistettu jo laajoja alueita hätätilaan pitkään jatkuneen kuivuuden vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.