TOP 10: "Rallienglannin" taitajat

Paljon keskustelua herättää usein suomalaisten urheilijoiden ulosanti vieraalla kielellä, jolloin esiin putkahtaa sananparsi "rallienglanti". Se ei liity pelkästään moottoriurheiluun, mutta MTV3.fi listasi kyseisen tyylilajin suomalaisia taitajia kuitenkin nimenomaan moottoriurheilumaailmasta.

10) Keijo "Keke" Rosberg

Oman aikansa suuri suomalainen F1-kuski Keke Rosberg voitti urallaan F1- maailanmestaruuden ja valloitti tuuheilla pensseleillään urheilumaailman. Täytyy sanoa, että USA:n voittokisan jälkeen vuonna 1984 myös kansainvälinen haastettelu sujui mallikkaasti.

9) Jyrki Järvilehto

Missä on JJ? No yhdeksännellä sijalla. Vielä siloposkinen JJ Lehto nappasi uransa ensimmäisen palkintopallisijoituksensa vuonna 1991 Imolan osakilpailussa ja mies on oikeutetusti mukana listauksessa.

8) Kimi Räikkönen

Kimi Räikkösestä löytyy materiaalia myös F1-vuosilta, mutta rallin parissa nykyisin touhuava "Iceman" on ollut jäätävä myös rallipoluilla. Mies ei ole viihtynyt median edessä, mutta Bulgarian tv:n viime kauden puolivälin tentissä selviää ainakin se, että ralli sujuu paremmin kuin koulu aikanaan.

7) Jari-Matti Latvala

Nykyisin rallimaailman huipulla ajava Jari-Matti Latvala kertaa Portugalin massiivista ulosajoaan, joka on yksi pahimpia rallin historiassa. Katso haastattelu täältä.

6) Ari Vatanen

Rallin maailmanmestari ja Dakar-rallin nelinkertainen voittaja Ari Vatanen kertoo tuntemuksiaan vuoden 1991 Dakar-rallissa. "On mukavampi olla johdossa kuin perässä".

5) Tommi Mäkinen

Urallaan muun muassa lehmään ajohommissa törmännyt Tommi Mäkinen oli alan ehdoton taitaja. Videolla Mäkinen kertoo näkemyksensä hurjasta ulosajosta.

4) Mikko Hirvonen

Yksi rallimaailman kuumimmista nykynimistä, Mikko Hirvonen, on uskollisesti jatkanut edeltäjiensä mallin mukaisesti. Haastattelupätkässä kysymyksiä herättää kuskin paikalta nouseva savu...

3) Juha Kankkunen

Oman aikansa ykköstähti ja nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen selventää rengasvalintojaan toimittajalle. Ja Pirellithän siellä oli alla...

2) Mika Häkkinen

Toisen sijan omii itselleen oikeutetusti kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen. Rakastettu kansallissankari on yksi selvimpiä tyyppiesimerkkejä "rallienglannin" taitajasta. Häkän uralle mahtuu jos jonkinlaista lehdistötilaisuutta ja haastattelua.

1) Marcus Grönholm

Ykkössijalle on pakko nostaa jo legendaarinen Marcus Grönholmin selvitys tilanteesta, jossa hänen kartanlukija Timo Rautiaiselle sattuu ikäviä. Grönholm selventää tilannetta ammattimaisesti haastettelussa. Huomaa myös elekieli.

Toisessa pätkässä Grönholm selventää, ettei ole sääihmisiä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja