Mainos

Tony Halme haluaa tuomionsa sakkoina

Halme myöntää tuoneensa hormoneja Turkista omaan käyttöönsä mutta kiistää tuonnin olleen laitonta. Hovioikeus antaa tapauksesta tuomion ensi kuun puoliväliin mennessä.

Perussuomalaisten kansanedustajan Tony Halmeen käräjäoikeudessa saamaa tuomiota on puitu tänään Helsingin hovioikeudessa.

Halmeen asianajaja Heikki Lampela vaatii, että Halmeen tammikuussa 2004 saama neljän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus alennettaisiin sakoiksi. Hovioikeudessa käsitellyssä valituksessa katsotaan, että syytteet dopingaineiden salakuljetuksesta ja laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä pitäisi hylätä kokonaan.

Halme sai Helsingin käräjäoikeudessa viime vuonna tuomion myös ampuma-aserikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja varomattomasta käsittelystä, mutta niistä hän ei valittanut.

Muutaman tunnin mittaisessa käsittelyssä kuultiin vain jämerästi ja ilmeettömästi esiintynyttä Halmetta. Hän myönsi tuoneensa Turkin Marmariksesta pahvilaatikollisen hormoneita vuonna 2001. Halme kuitenkin korosti, että on aina yrittänyt toimia lain mukaan. Ennen Turkkiin lähtöä Halme oli omien sanojensa mukaan selvittänyt tutuilta tullimiehiltä, miten paljon lääkeaineita voi omaan käyttöön tuoda.

Hormoneita "luotettavalta konitohtorilta"

Halme oli hakenut dopingaineisiin reseptin turkkilaiselta lääkäriltä ja kirjoittanut kuljetuslaatikkoon oman nimensä suurilla kirjaimilla. Lääkereseptiä kansanedustaja ei kuitenkaan esittänyt oikeudessa, vaikka valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto kysyi sitä useampaan kertaan.

Tuomiota laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä Halme kutsui oikeudessa naurettavaksi. Hän kertoi saaneensa hormoneja treenatessaan salilla. Aineita Halme oli saanut hyvänpäiväntutuiltaan, joita hän kutsui ammattilääkäriksi ja konitohtoriksi. Kansanedustaja korosti, ettei ollut edes epäillyt aineiden olevan salakuljetettuja. Halme ei oikeudessa suostunut paljastamaan aineita antaneiden sponsoreidensa nimiä.

Oikeudessa puitiin myös pitkään sitä, miksi Halmeen kertomus poikkesi siitä, mitä hän oli kertonut poliisin esitutkinnassa. Kansanedustajan mukaan hän oli puhunut poliisille lähes mitä sattuu, koska terveydentila oli ollut heikko ja hän oli kärsinyt happivajauksesta. Halmeen tuolloista terveyttä käsiteltiin oikeudessa suljetuin ovin.

"Asiat pyöristyvät entisestään"

Valtionsyyttäjä Koivisto ihmetteli, miten Halmeen tapausta koskevat asiat vain pyöristyvät entisestään. Koivisto korosti, että lääkkeitä on saanut tuoda kolmen kuukauden tarpeisiin, oman sairauden hoitamiseksi. Asiantuntijan mukaan Halmeen asunnosta takavarikoidut aineet olisivat riittäneet kolmen tai jopa neljän vuoden tarpeisiin.

Oikeudenkäynnin päätyttyä Halmeen ilme oli kuitenkin hymyilevä ja helpottunut. Asianajaja Lampela puolestaan uskoi varman voiton tulevan ja tuomion alenevan.

Hovioikeus antaa tapauksesta tuomion huhtikuun puoliväliin mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.