Mainos

Tonnikampanja tuo kesätöitä nuorille

Teollisuus aikoo työllistää ensi kesänä 60 000 nuorta. Ensimmäistä kertaa työelämään astuville, on tarjolla noin 8000 Tienaa tonni -paikkaa. Tonnipaikat on tarkoitettu peruskoululaisille ja lukiolaisille. Nuori pääsee kahden viikon ajaksi työskentelemään sekä tutustumaan laajemmin työelämään.

Tonnipaikkajärjestelmästä on sovittu työmarkkinakeskusjärjestöjen kesken. Ne suosittelevat jäsenliitoilleen tonnimallin toteuttamista, useimmilla aloilla sopimus on jo tehty.

Viime vuosina parhaita työllistäjiä teollisuudessa ovat olleet metalliala, kemianteollisuus ja paperiteollisuus. Elintarviketeollisuudessa esimerkiksi jäätelötehtaat tarvitsevat kesätyöntekijöitä.

Tonnipaikan järjestävät työnantajat pyrkivät antamaan nuorelle mielenkiintoisia tehtäviä, mutta aina se ei onnistu.
- Työpaikka ei välttämättä löydy helposti, kertoo johtaja Tuomo Haavisto teollisuustyönantajia lähellä olevasta Taloudellisesta tiedotustoimistosta.

Haavisto painottaa, että soittamista kannattaa jatkaa sisukkaasti ja missään tapauksessa ei saa masentua kieltävistä vastauksista. Yrityksen kustannukset nuoren kahden viikon työjaksosta ovat tuhat markkaa. Lisäksi yrityksen maksettavaksi tulevat normaalit sosiaaliturvamaksut.

Taloudellinen tiedotustoimisto on järjestänyt teollisuuden kanssa nuorille työpaikkoja jo vuodesta 1984. Tonnikampanja toteutetaan kahdeksannetta kertaa.

Suomen teollisuus työllisti viime kesänä noin 55 000 nuorta. Heistä oli tonniprojektissa 8000 nuorta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.