Toni Rajalalta kirurgin tarkka sijoitus – Leijonat-hyökkääjä on saanut maistaa MM-kisoissa jotain ”unohtumatonta”

Leijonat otti viikonlopun toisen voittonsa, kun se kaatoi lauantain iltapäiväottelussa Itävallan 3–0. Suomen voitossa esillä oli muun muassa Toni Rajala, joka napautti kirurgin tarkan kudin Itävallan nuottaan. Rajala on saanut nautiskella MM-kisoissa "unohtumattomista" hetkistä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonien perjantain Iso-Britannia- ja lauantain Itävalta-otteluissa oli samoja piirteitä. Suomi hallitsi ja vastustaja yritti pyristellä mukana.

– Tiesimme, että olemme ennakkosuosikkeja molemmissa peleissä. Jos vain pelaamme omilla vahvuuksillamme, niin se tietää sitä, että pyörimme paljon vastustajan päädyssä. Onnistuimme siinä. Paikkoja riitti ja olisimme voineet tehdä vielä enemmänkin maaleja. Sitten kun paikat vähenevät tiukemmissa peleissä, niin täytyy laittaa paremmalla prosentilla sisään. Tarvitsemme vähän itsekkyyttä ja sitä, että ei aina haeta takatolpalle syöttöä. Ehkä näissä parissa pelissä oli vähän sitä, että yritimme hakea vähän liian hienoa. Tiedossa on se, että tiistain Tshekki-pelissä ei enää niin paljoa paikkoja tule. Sitten kun tulee, niin ne täytyy hyödyntää, Leijonien hyökkääjä Toni Rajala mietti MTV Urheilulle.

Leijonat meinasi tehdä lauantain pelin vaikeaksi itselleen muutamien pahojen virheiden kautta.

– Ylivoimalla oli kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksiä ja niin edelleen. Jussi (Olkinuora) oli hyvä tolppien välissä ja otti tärkeitä torjuntoja. Tärkeä voitto kuitenkin – ei ollut mikään helppo peli. Kolme teimme ja saimme hyvin vyörytettyä hyökkäyksiä heidän päätyynsä, Rajala analysoi.

Rajala itse vastasi Leijonien kolmannesta maalista. Siinä hän hyödynsi niin sanotun kenkälaatikon, Itävallan maalivahdin David Kickertin ylle jääneen tilan.

– Kyllä mää sinne yritin ja sinne sattui menemään. Hyvä, että upposi! Ei siellä iso tila ollut, Rajala hymyili.

Kyseinen maali näkyy videona jutun yläreunasta.

– Se oli tärkeä maali, 3–0. Se ehkä vähän katkaisi heidän selkärankaansa. Jos he olisivat saaneet siinä yhden maalin, niin he olisivat tulleet lähelle, eikä sitä tiedä, että mitä sitten olisi voinut tapahtua. Hyvä, pieni lättysyöttö ”Vallelta” (Valtteri Filppula), mikä tuli pakkien ohi. Pääsin siitä sitten ampumaan. Hyvä näin, Rajala jatkoi maalin läpikäyntiä.

Rajala ponnisti maailmalle nimenomaan Tampereelta, Ilveksen nutusta. Jo kotikisojen pelaaminen tutuilla kulmilla on ollut iso juttu hänelle.

Saati vielä maalintekeminen.

– Kyllä se aika unohtumaton juttu on, Rajala myöntää.

– Olenko mää nyt kolme saanut tehtyä. Joka kerta tuntuu hyvältä. 11 000 vai 12 000 katsojaa, paljon tuttuja lehtereillä. Onhan se hienoa täällä heiluttaa verkkoja, Rajala fiilistelee.

Leijonien turnaus jatkuu tiistaina, kun ohjelmassa on alkulohkon päätösottelu Tshekkiä vastaan. Sitä ennen Suomen joukkue saa pienen lepohetken.

– Sunnuntai on täysin vapaa. Se menee varmaan yhdeksänkuukautisen pojan kanssa leikkiessä. Pitää yrittää levätä siinä vähän samalla. Maanantaina kokoonnutaan ja harjoitellaan. Tiistaina sitten Tshekin kimppuun. Kova viikko tulossa – täytyy ladata akut sitä varten. Noihin pieniin asioihin pitää paneutua. Maalipaikat kun vähenevät, niin niissä pitää olla terävänä. Maanantaina jatketaan ja mennään eteenpäin, Rajala sanoi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat