Leijonat liiteli tyylipuhtaaseen voittoon – Itävallan maalivahti joutui kovan rummutuksen kohteeksi

Leijonat jatkoi vahvaa MM-turnaustaan, kun se löi Itävallan ongelmitta lukemin 3-0.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat aloitti ottelun vahvasti, kun se iski avausmaalin alle kahden minuutin pelin jälkeen. Teemu Hartikainen tarjoili maalin takaa namupassin Valtteri Filppulalle, joka naulasi kiekon rysään.

Suomi jatkoi vahvaa rynnistystään, mutta seuraava osuma nähtiin vasta toisessa erässä. Mikko Lehtonen toimitti kiekon maalille ja Mikael Granlund lapioi David Kickertin torjunnasta syntyneen irtokiekon maaliin.

Leijonilla oli useita laadukkaita paikkoja lisätä johtoaan, mutta vahvan ottelun pelannut Kickert pysäytti Suomen yritykset kerta toisensa jälkeen. Kickert venyi ottelussa peräti 36 torjuntaan.

Päätöserässä Kickert joutui kuitenkin taipumaan vielä kolmannen kerran, kun Toni Rajala laukoi kiekon millintarkasti aivan yläkulmaan.