Leijonien NHL-vahvistus Joel Armia hämmästytti jäätävällä tempullaan – näin hän kommentoi Tshekki-pelin upeaa maaliaan

Leijonat päätti alkulohkotaipaleensa voitokkaasti, kun se kaatoi tiistain iltaottelussa Tshekin 3–0. Suomen alkutahdit löi NHL-vahvistus Joel Armia, joka tempaisi todella näyttävän osuman. Hän itse suhtautui siihen hyvin nöyrästi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Armia vei Leijonat johtoon kamppailun avauserässä. NHL-seura Montreal Canadiensin hyökkääjä onnistui viputtamaan oikein kunnolla JYPistä tuttua puolustajaa Jan Scotkaa.

– Tiesin, että se on yhdellä yhtä vastaan -tilanne ja että jotenkin pitää haastaa, jotta pystyn tekemään itselleni maalipaikan. Se oli sitten hyvä haasto, siitä läpi ja maali, Armia kuvaili ja kommentoi maaliaan MTV Urheilulle.

Harhautuksen jälkeen Armia turvautui lähes välittömästi laukaukseen. Se päätyi Tshekin maalin ylänurkkaan.

Jos osumaa kommentoisi porilaisittain, mistä Armia on kotoisin, kommentti voisi olla herkästi:

Ei yhtään paskempi osuma.

– En mä tiedä! En ole sitä sen kummemmin miettinyt. Sillä sai yhden maalin joukkueellemme, ei muuta, Armia totesi nöyrästi.

Armian näyttävä maali näkyy videona jutun yläreunasta.

Juttu jatkuu kuvien alla.

Leijonien osalta tiistain Tshekki-peli käynnisti MM-kisojen ratkaisevan viikon.  Armia ilmoittautui siihen näyttävällä tavalla mukaan.

– Pyrin pelaamaan ihan samalla tavalla jokaisessa ottelussa. Tuo oli tosi hyvä peli koko joukkueelta. Emme antaneet Tshekille paljon mitään, Armia pohti.

Fiilistellen

Armia liittyi Leijonien matkaan jo MM-kisoja edeltäneellä viikolla. 28-vuotias hyökkääjä ehti pelata kaksi valmistavaa EHT-ottelua ennen kotikisojen alkua.

Vielä niissä, valmistavissa peleissä, Leijonat ei saanut tulosta irti. Toisin on käynyt MM-kisoissa.

Alkulohkon ainoa kauneusvirhe osui Ruotsi-peliin, minkä Suomi hävisi rankkareilla.

Kaikki on sujunut hyvin. Armian mukaan taustalla näkyy vankka jatkumo.

– Se on se, että miten valmistaudumme jokaiseen peliin ja jokaiseen harjoitukseen. Pyrimme toistamaan samaa. Pitää kuitenkin muistaa, että turnauspelaamisessa ei tiedä yhtään, että miten yksittäisessä pelissä käy tai miten kiekko pomppii. Olen ollut siihen tyytyväinen, että miten olemme pystyneet pitämään homman tosi tasaisena ja pelaamaan samalla tavalla jokaisessa pelissä.

Armia pelaa nyt uransa ensimmäisiä miesten MM-kisoja. Hän on nauttinut suuresti Leijonien mukana olosta.

– Tämä on ollut todella hieno kokemus. Ihan jo se, kun saa päivittäin olla joukkueen mukana. Siellä on sopivasti pilkettä silmäkulmassa. On hieno olla Tampereella, Armia fiilistelee.

Sitten Slovakia

Armia nakutti alkulohkon seitsemässä ottelussa tehot 3+2=5. Sen lisäksi hänen tehotilastolukemansa oli +5.

Taustalla näkyy se, että Leijonat ei päästänyt lähes lainkaan maaleja alkulohkon aikana. Seitsemässä ottelussa vain viisi takaiskua, mikä on uskomattoman vähän.

Pyrit pelaamaan joka pelissä samalla tavalla, mutta oletko ollut tyytyväinen siihen, mitä olet saanut itsestäsi irti?

– Yritän olla parempi ihan jokaisessa pelissä, Armia ilmoittaa.

Seuraava parannuksen paikka tulee vastaan torstaina, kun Leijonat kohtaa puolivälieräottelussa Slovakian.

– Tärkeää on se, että miten pystymme suorittamaan täydet 60 minuuttia sillä tasolla, missä olemme olleet jo aiemmin ja miten olemme pystyneet hoitamaan jo nämä muut pelit. Veikkaan, että sillä mennään pitkälle, Armia sanoo tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat