Leijonat-tähti Teemu Hartikainen, 32, hakee yhä MM-avausmaaliaan – tämän takia aihe ei aiheuta sen suurempaa huolta

Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Teemu Hartikainen hakee yhä MM-turnauksen avausmaaliaan. Paikoista tai ruokinnasta se ei ole jäänyt kiinni. Hartikainen suhtautuu aiheeseen hyvin levollisesti – ”säästellään ensi viikolle” -asenteen kera.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Hartikainen viilettää Leijonien ykkösketjun laidalla, Sakari Mannisen ja Mikael Granlundin rinnalla. Tämän kevään kuudessa MM-ottelussa Hartikaiselle on merkattu tehot 0+4.

Maalisarake, eli ensimmäinen lukema on yhä pyöreä nolla. Paikoista se ei ole jäänyt kiinni. Hartikainen on päässyt avopaikoille muun muassa ylivoimalla, kun Manninen tai Granlund ovat jakaneet hänelle herkkusyöttöjä lapaan.

– Paikkoja on luotu ja paljon. Tehojen suhteen se menee vähän niin, että kun tarpeeksi tekee töitä ja antaa kaikkensa, niin ne tulevat ikään kuin siinä mukana. Itävalta-pelissä niitä tuli, alkusarjassa ei mitenkään ihan mahdottomasti. Kyllä niitä olisi voinut napsua aika paljon enemmänkin, Hartikainen pohtii MTV Urheilulle.

Asia ei kuitenkaan huoleta 32-vuotiasta hyökkääjää.

– Olemme voittaneet pelejä ja osumia on tullut laajalta rintamalta. Ehkä se on ihan hyvä juttu, että börsiä säästyy vielä ensi viikollekin, Hartikainen viittaa turnauksen ratkaisuhetkiin.

Juttu jatkuu kuvan alla

Ei tarvetta suurille liikkeille

Leijonat on kerännyt 18 mahdollisesta pisteestä 16. Ainoat menetykset tulivat keskiviikon Ruotsi-pelissä, mikä kääntyi rankkareilla Tre Kronorin hyväksi.

Isossa kuvassa kaikki näyttää hyvältä Leijonien kannalta.

– Puolustamme todella tiiviisti, emmekä ole antaneet maaleja juuri ollenkaan. Hyökkäys on ollut ihan tehokas. Toki se voisi olla vieläkin tehokkaampi. Tärkeintä on kuitenkin se, että olemme pystyneet kairaamaan voittoja. Ja jos katsoo kahta viimeistä peliä, niin kahdeksan tehtyä maalia niissä. Se on ihan riittävästi, Hartikainen pohtii.

Leijonat pelasi viikonloppuna kaksi hyvin samankaltaista ottelua. Se hallitsi kenttätapahtumia niin Iso-Britannia- kuin Itävalta-peleissä.

– Paljon oli viivelähtöjä ja paljon pelasimme kiekon kanssa. Ei menty niin paljoa päästä päähän. Noissa on hyvä hakea kuvioita ja pystyimme siihen päälle vielä muutaman maalinkin tekemään. Tiistaina edessä on ihan erilainen peli (Tshekki). Ei voi tyydyttyä siihen, että pystyi noita pelejä hallitsemaan, Hartikainen sanoo jo tulevaan liittyen.

Leijonien ei ole tarvinnut tehdä sen suurempia pelillisiä muutoksia. Enemmänkin kyseeseen ovat tulleet tietyt pelikohtaiset lähestymistaparatkaisut.

– Pieniä nyansseja on hiottu. Systeemi on aika hyvin jätkien selkäytimessä. Ja kun uusia kavereita on liittynyt joukkueeseen, niin heidän on ollut helppo hypätä tuohon mukaan. Pohjalla on kuitenkin tarpeeksi simppelit kuviot. Eikä tässä ole mitään sen suurempaa juttua, mitä pitäisi hioa, Hartikainen näkee.

Perheen pariin

Leijonat viettää sunnuntaina totaalista vapaapäivää, kun ohjelmassa ei ole minkäänlaisia harjoituksia tai kokoontumisia. Pelaajat saavat irtioton arjesta.

Leijonien hyökkääjä Hartikainen on kantanut kalastusvälineet Tampereelle.  Hän ja Joel Armia ehtivät jo käydä perhokalastamassa kisojen alkuvaiheilla.

Seuraava kalareissu saa kuitenkin odottaa vielä itseään.

– Mää luulen, että nyt ollaan ihan perheen kanssa. Voi antaa pojalle vähän aikaa. Nautitaan perheajasta nyt, Hartikainen sanoo vapaapäivän kuvioista.

– Katsoo sitten, että mikä ylihuomisen tilanne on. Ehtiikö vielä illalla käymään kalassa vai ei, Hartikainen uumoilee perään.

Leijonat päättää alkulohkonsa tiistaina, kun vastaan asettuu Tshekki.

Lue myös:

    Uusimmat