Leijonat-kapteeni Valtteri Filppula sai yleisön pauloihinsa – harvinainen suoritus valloitti: "Ei tule hirveästi harjoiteltua noita"

Tampereen Nokia Arenan yleisö ulvoi, kun Suomen Valtteri Filppula kesytti kiekon jonglöörimäisesti ilmasta ja karkasi läpiajoon jääkiekon MM-kisoissa Isoa-Britanniaa vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Toni Rajala lähetti perjantaina pelin ensiminuuteilla korkean lätyn omasta päästä hyökkäyssiniselle Leijonat-kapteeni Filppulalle. Pituus oli täydellisesti mitoitettu, mutta moisesta olisi silti hankala saada jatkettua kiekko hallussa läpiajoon.

Kiekkopeleissä harvoin näkee niin sulavaa haltuunottoa ilmasta, mutta FIlppula sai kuitenkin kesytettyä limpun lapa lappeellaan ja karkasi läpi. Pähkinöinä olleen kotiyleisön harmiksi Ison-Britannian maalivahti Ben Bowns venyi kuitenkin upeaan torjuntaan ja piti pelin vielä maalittomassa tilanteessa.

Katso suoritus ylälaidan videolta.

Filppula antoi pelin jälkeen krediitit Rajalan syötölle.

– Se oli hieno. Siitä olisi voinut tehdä maalin, Leijonat-kippari sanoi.

Kuvion omasta osuudestaan Filppula oli vaatimattomana.

– Varmaan kävi vähän tuurikin, että kiekko kuoli siihen. Ei tule hirveästi harjoiteltua noita, mutta onneksi jäi tällä kertaa mukaan.

Filppulalla oli pari hyvää tekopaikkaa ennen kuin hän osui toisessa erässä ohjaamalla pelivälineen Mikael Granlundin petauksesta rysään. Osuma kasvatti Leijonien johdoksi 3–0.

– Paikkoja oli jonkin verran, olisi voinut tulla joku muukin maali. Tärkeää oli se, että pelasimme hyvin, ja muut saivat paikoista sisään, niin ei sillä ole niin merkitystä, tuliko sitä itselle vai ei.

Hyvä esitys

Leijonat voitti ottelun lopulta 6–0.

– Meillä oli aika hyvä eka erä ja saimme painettua peliä heidän alueelleen. Kaikin puolin tämä oli minun mielestäni hyvä esitys.

Filppula jakoi kohteliaasti kehuja Ison-Britanniankin pelaajille.

– Kyllä he liikkuivat hyvin. Taitavia jätkiä. Antoivat pieniä hyviä syöttöjä. Mutta minusta me olimme hyvin valmiina tänään ja vastasimme hyvin. Saimme välillä oltua aika pitkiä aikoja heidän alueellaan.

– Heidän oli tietysti vaikea hyökkäyspäässä hirveästi mitään tehdä, kun on jo jonkin aikaa ollut omalla alueella.

"Se on tavoite"

Leijonilla on nyt turnauksen viidestä pelistään neljä voittoa. Ainoa tappio on tullut rakkaalle naapurille Ruotsille voittomaalikilpailun jälkeen.

– Nyt tehdään kaikki sen eteen, että palauduttaisiin mahdollisimman hyvin, ja huomenna taas pelataan, Filppula viittasi lauantaina edessä seuraavaksi olevaan Itävalta-koitokseen.

Kapteeni haluaa Leijonien pystyvän vielä petraamaan kauttaaltaan.

– Toivoisi, että jokaisella osa-alueella peli kehittyisi koko ajan pikkaisen, kun ollaan enemmän yhdessä ja tulee enemmän pelejä alle. Se on tavoite.

Filppula mainitsi erikseen erikoistilanteet isoksi jutuksi, kun pelit ovat tiukkoja eikä maaleja tule paljoa.

– Silloin niistä olisi hyvä tehdä ja taas yrittää tappaa vastustajan ylivoimia. Kun on yhdestä poikki, on aika pienistä asioista loppujen lopuksi kyse, mihin suuntaan peli menee.

Lue myös:

    Uusimmat