Teemu Hartikainen huomasi yleisöstä tuttuja reaktioita – joutui toppuutteluihin ennen Leijonien peliä: "Ei tämä ihan niin helppoa ole"

Teemu Hartikainen ehti tunnelmoida pelaamisella kuopiolaisyleisön edessä ja antoi palkinnoksi voittomaalin Suomen ja Norjan välisessä jääkiekon harjoitusmaaottelussa synnyinkaupungissaan.

Hartikainen niittasi ottelun päätososumaksi jääneen Leijonien 2–1-maalin kolmannessa erässä. Voimahyökkääjä pyörähti tilanteessa maalin edessä ja iski hanakasti pelivälineeseen.

Hartikainen kehui osumaa alustanutta Jere Innalan "hyvää hakua". Hartikaisen ensimmäinen yritys suoraan syötöstä ei onnistunut, mutta jatko tuotti tuloksen.

– Näin, että kiekko pyörähti toiselle puolelle, ja osuin hyvin kääntölaukauksella. Upposi sopivasti ylänurkkaan. Ne olivat ne reaktiot. Noita on hiottu paljon, reaktioilla tuli se maali, Hartikainen perkasi MTV Urheilulle puhelimitse.

Eilen Miro Aaltonen oli viimeistellyt 6–2-voitossa Norjasta Suomen voittomaalin synnyinkaupungissaan Joensuussa. Hartikainen ehti ajatella maalaamista, mutta ei kuitenkaan makustellut ennakkoon, että tänään olisi hänen vuoronsa iskeä voittokaappi.

– Ei sitä tuollaisia passaa miettiä, mutta kyllähän se mieleen juolahti, että kiva olisi maali tehdä kotikaupungissa, kun täällä on paljon tuttuja, "Härski" virkkoi.

Niitä tuttuja Hartikainen näki paljon katseltuaan katsomoon. Kannustustakin edellisenä iltana yhden osuman pedanneelle kuopiolaiselle olympiavoittajalle oli jo etukäteen tullut.

– Viestit olivat, että mahdollisimman monta maalia ja pistettä pitää tehdä, mutta piti toppuutella, että ei tämä ihan niin helppoa ole, että täällä joka ilta lätkitään hattutemppuja. Hyvä, että yhden sain.

"Aisti, että näitä on ennenkin nähty"

Salavat Julajev Ufassa KHL:ää viime vuodet tahkonnut Hartikainen ei ollut hetkeen pelannut Kuopiossa. Hän edusti kuopiolaista KalPaa viimeksi SM-liigakaudella 2009–10, mutta huomasi tänään yleisöstä tutunlaisia reaktioita.

– Kun teki tiettyjä pelillisiä juttuja, yleisöstä saattoi aina huomata niitä asioita, mitä on joskus aikoinaan tehtyä.

– Oli tiettyjä kulmatilanteita, maalinedustilanteita ja syöttöjä, kun huomasi, että kuului yleisöstä aina huutoja. Sen aisti, että näitä on ennenkin nähty.

– Kyllä sitä yleisöä kerkesi siinä fiilistellä. Oli mukavaa.

Ei ilmaisia metrejä

Eilenkin Norja piti Suomen tasoissa kaksi ensimmäistä erää. Voitto ei irronnut taaskaan helpolla.

Hartikainen jakoi tunnustusta sitkeän Norjan pelaamiselle.

– Kyllähän he hyvin kamppailevat ja hyvällä systeemillä pelaavat tosi tiukkaa. Alivoima oli hyvää. Ei Norja antanut mitään. Kaikki piti tänään ansaita. Hyvä joukkue oli vastassa.

Vaikka vastassa ei ollut jääkiekon kovimpia kärkimaita, Hartikainen huomautti, että maajoukkuepelit tuppaavat olemaan aika kovia.

– Kaikki valmistautuvat kisoihin ja pistävät ihan täyden likoon, että olisivat joukkueessa. Ilmaisia metrejä ei ole kaukalossa tällä hetkellä.

Viime viikolla Suomi päihitti Tanskan kahdesti vieraissa yhden maalin erotuksella. Ensimmäinen peleistä ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

Tuttujen kanssa rento viikonloppu

Ensi viikolla Leijonat pelaa viikon lopulla Tshekin EHT-turnauksessa, jossa vastassa ovat isäntämaan lisäksi Itävalta ja Ruotsi.

– Taas kova setti, kolme peliä. Jatketaan valmistautumista ja kunnon kohottomista. Haetaan vähän kentällisiä ja systeemeitä, silläpä se jatkuu.

Sitä ennen Hartikainen viettää viikonloppua kotikonnuillaan Kuopiossa.

– Kuopiossa ollaan ja vietetään tuttujen kanssa rento viikonloppu. Palataan sitten askiin (jääharjoituksiin) maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat