Tomi Björck ylistää MasterChef-kisaajaa – yllätys heti ensimmäisessä tehtävässä: "Olen erittäin vakuuttunut"

MasterChef 0:23
Katso videolta Tomi Björckin kehut kisaajalle.

Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle, sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia.

Ruokarealityjen kuningas MasterChef 2020 alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 1. syyskuuta. Kaudella mittelöi 12 kisaajaa, jotka ovat jo jollain tapaa ruoka- tai ravintola-alalla työskennelleitä. Ammattilaiskausi tarjoaa kaikille heistä mahdollisuuden nousta suomalaisten kokkien huippujoukkoon, tähdeksi ravintolamaailman taivaalle. Mutta vain yksi heistä voi olla seuraava MasterChef. 

Kilpailijoiden suorituksia arvioimassa on timanttinen kolmikko Kari Aihinen, Tomi Björck ja Sikke Sumari. 

Kilpailijoiden ensimmäisenä tehtävänä on luoda annos, josta he ovat saaneet intohimon ruuan valmistukseen. Se voi olla muisto lapsuudesta, jokin raaka-aine tai vaikkapa mieleen painunut ravintola-annos.

Kultaisella hammasrivistöllä ja valtavalla itseluottamuksella varustautunut Kozeen saa tuomarit huokailemaan ihastuksesta.

– Herranjestas. Mitä sä oot tehnyt tälle kanalle? Mä en eläessäni syönyt näin mureaa! Sumari hämmästelee.

Myös Tomi Björck kehuu annosta! Katso ylhäältä olevalta videolta Björckin kommentit.

Tutustu kilpailijoihin: 

Juhani, 38, Helsinki, myyntipäällikkö

Juhani on kokiksi kouluttautunut helsinkiläinen, joka löysi kokkaamisen sijaan onnensa viinimaahantuonnista. Tarkalla makupaletilla varustettu Juhani haluaa päästä nyt verestämään kokkaustaitojaan, sillä hän on edelleen intohimoinen kokkaaja, vaikka ammattikeittiössä ei juuri olekaan viihtynyt. Kokkauksessa hänellä on filosofiana klassinen ranskalainen tyyli - fuusiot ja muut hullutukset eivät niin kiinnosta. Kokatessa ei hänen mielestään kuulu säästellä kermaa ja voita! Juhani on puhelias, jalat maassa -tyyppi, joka tulee varmasti erottumaan joukosta mielipiteillään. 

Kim, 29, Kuru, kokki/kylmäkkö

Kim on sympaattinen, iloinen ja naurava kokki Kurusta, jossa hän asuu perheensä kanssa kahden luonnonsuojelualueen välissä. Kim rakastaa yksinkertaista ja kaunista ruokaa, kikkailu ei ole hänen juttunsa ja tällä hetkellä häntä kiinnostaa eniten kasvispainotteinen ruoka. Hän on impulsiivinen hetkeen tarttuja ja unelmoija, joka pitää metsissä samoilusta. Tällä hetkellä Kim työskentelee Tampereella ravintola Näsinneulassa. Vaimo on hänelle tärkeä tuki ja myös toisin päin. Tärkeintä on tukea toista kohti yhteisiä unelmia ja syödä samalla hyvää ruokaa.

Sanna-Kaisa, 28, Pirkkala, ravintolavastaava

Sanna-Kaisa on huikean taitava kokki, joka on kieltäytynyt ravintoloiden työtarjouksista luulleen, että hän ei oikeasti osaa hommaansa. MasterChefiin osallistuminen on hänelle hetki ottaa oma paikkansa ja keskittyä uraansa. Hän on tehnyt töitä aina ABC-ravintoloista sushiravintolaan, mutta tällä hetkellä hän työskentelee ravintolavastaavana Särkänniemen huvipuistossa. Sanna-Kaisan vapaa-aika kotona kuluu kaksosten kanssa, joille hän myös opettaa uusia makuja. 

Kozeen, 30, Helsinki, keittiömestari / freelancer

Kozeen on perheineen lähtöisin Kurdistanista. Kun hänen journalistina työskentelevän isänsä henkeä uhattiin kotimaassa, halusi perhe vaihtaa maisemaa ja lopulta he päätyivät asumaan Suomeen. Perheen ja suvun ruokakulttuuri merkitsee Kozeenille paljon, vaikka hän ei nojaakaan ruokafilosofiassaan kovin vahvasti juuriinsa. Kozeen kokee olevansa enemmän kuin pelkkä kokki - hän mieltää itsensä ilmiöksi ja taiteilijaksi, jopa kokkauksen demi-jumalaksi. Ennen päätymistään ruuan pariin, Kozeen harkitsi pitkään myös vaatesuunnittelua. Hän rakastaa kauneutta ja kukkia, ja kukkaestetiikka toistuukin usein hänen taideteosmaisissa annoksissaan. Kozeen on niittänyt maineitta kilpailemalla voittoisasti ympäri maailmaa, sekä työskentelemällä erityisesti pop-up ravintoloiden merkeissä.

Sofia, 22, Oulu, kokki

Sofia on maailmallakin kokin hommissa pyörähtänyt nainen, joka haluaa näyttää, että nuori nainen voi osata, pärjätä tai olla jopa paras! Hän haluaa näyttää kaikille unelmoijille, että ikä tai mikään muukaan ei ole este, jos haluaa olla hyvä siinä, mitä haluaa tehdä. Tärkeintä on mennä unelmiaan kohti.  Sofia on kunnianhimoinen ja rohkea oman tiensä kulkija. Vuonna 2018 Sofia voitti Suomen mestaruuden grillauksessa.  

Suvi, 22, Vantaa/Joensuu, kokki  

Kun kaikki kotipuolessa varoittelivat isolle kirkolle lähtemisestä, Suvi piti päänsä ja muutti yksin Helsinkiin töihin. Se oli hänen elämänsä suurin riski ja onneksi se kannatti! Aluksi Helsingissä oli pelottavaa ja yksinäistä, mutta onnistuminen huippuravintola Boulevard Socialin keittiössä on tuonut varmuutta. Suvi on monipuolinen nuori kokki, jonka erikoisalaa on varsinkin pastry eli jälkiruoat. Suvi on vapaa-ajalla kotoilija, joka nauttii omasta rauhasta ja luonnossa oleilusta. Suvi on yhdessä Sofian kanssa MasterChef 2020 -kauden nuorimmat osallistujat. 

Miki, 29, Lahti, keittiömestari/yrittäjä  

Miki on lahtelainen keittiömestari, jonka mielestä kaikessa pitää olla tarina, varsinkin ruuassa. Miki rakastaa itse esimerkiksi isovanhempiensa pihan antimia ja arvostaa itse kasvatettuja lähiraaka-aineita suuresti. Mikin toinen ruokafilosofia on käyttää esimerkiksi kasvit mahdollisimman kokonaan, esimerkiksi porkkanan naatteja hän ei koskaan heitä pois, vaan pyöräyttää niistä maukkaan peston. Miki on asunut hetken Etelä-Amerikassa ja ottaa mielellään vaikutteita eri ruuanlaittotyyleistä maailmalta. Miki on luonteeltaan rauhallinen ja läsnä oleva kaikkien kaveri. Mikillä on vahva kilpailuvietti, joka on periytynyt kotoa asti, sillä hän on suomalaisen olympiavoittaja Jari Puikkosen poika.  

Patrik, 40, Helsinki, keittiömestari/ravintoloitsija   

Patrik on helsinkiläinen skeittifaija, joka vaatii paljon itseltään ja eikä ole koskaan valmis, vaan haastaa itseään koko ajan paremmaksi kokiksi. Perhe on Patrikille tärkeintä maailmassa ja mökkeily perheen ja koiran kanssa on parasta hektisen keittiötyön vastikkeeksi. Patrik on jo luonut ja saavuttanut paljon, kuten oman ravintolansa Young Heartsin, mutta hän haluaa silti uusia haasteita. Patrik on omimmillaan fuusiokeittiössä ja hän on taitava makujen yhdistelijä.

Ville, 29, Turku, kokki

Ville on turkulainen jääkiekkoileva ja skeittaava kokki. Hän on nuori ja nälkäinen, hauska ja sympaattinen tyyppi. Tällä hetkellä Ville työskentelee yhdessä Turun kiinnostavimmista ravintoloista Kaskiksessa, jossa hän on ottanut isoimman urallisen harppauksen tähän asti. Tätä ennen hän on työskennellyt laivoilla, joten rapuleipien tekeminen on siis tuttua. Villellä on tekniikat hallussa, mutta hän haluaa vielä oppia ja kehittyä paljon.

Greta, 40, Loimaa, yrittäjä  

Greta on todellinen sähikäinen, joka ei pysähdy ikinä! Päivätöikseen luova Greta pyörittää perheyritystä, Loimaan Seurahuonetta, jossa hän hoitaa kaikkea huoneiden siivouksesta ravintolan kastikkeiden keittämiseen ja baarihommista pihatöihin. Tämän lisäksi hän vetää matkailualan yrityksiä sekä kilpailee ja tuomaroi baarimestarikisoissa menestyksekkäästi. Iloinen ja vilkas Greta puhuu taukoamatta ja suhtautuu kaikkeen uuteen innokkaasti. Hän janoaa uusia kokemuksia ja uutta tekemistä ja on kyltymätön mitä tulee haasteisiin ja uusiin jänniin juttuihin! 

Sirly, 32, Ylläsjärvi, hotelli- ja ravintolayrittäjä 

Sirly jäi ensimmäisellä MasterChef-amatöörikaudella kolmoseksi ja janoaa nyt revanssia. Ohjelmassa olon jälkeen Sirly on saanut tehdä uraa kokkina, kokenut loppuun palamisen ja selvinnyt siitä. Hän pyörittää nyt omaa ravintolaa Ylläsjärvellä, Euroopan parhaaksi valitussa boutique-hotellissa, jonka hän omistaa parhaan ystävänsä kanssa. Sirly haluaa kehittää Lapin matkailua ja ravintolakulttuuria. Lapissa syödään muutakin kuin poronkäristystä! Hän janoaa kokemuksia ja tietysti sitä voittoa, joka viimeksi jäi niin lähelle, mutta niin kauas! 

Dani, 26, Helsinki, keittiömestari 

Dani on herkän makupaletin ja vakaan otteen kokkaamiseen omaava nuori keittiömestari Helsingin Kalliosta. Hän on oppinut ruuanlaitosta paljon isältään ja arvostaa perhettään ja yhteisiä lapsuusmuistoja makaronilaatikon ääressä paljon. Dani pyrki kokkikouluun, koska ei oikein muutakaan keksinyt ja siellä ollessaan itsensä ja muiden yllätykseksi löysi intohimonsa. Dani on työskennellyt monissa hyvissä ravintoloissa ja halu kehittyä on kova. Danin haaveena on oma yhteisöllinen ravintola, jossa tutut ja tuntemattomat syövät yhden ison pöydän ääressä ja illallisen jälkeen kaikki poistuttaisivat perheenä.  

MasterChef 2020 MTV3-kanavalla tiistaisin kello 20 1. syyskuuta alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat