Mainos

Tokion pörssi yhteistyöneuvotteluihin New Yorkin kanssa

Tokion pörssi on aloittanut keskustelut New Yorkin sekä eräiden muiden pörssien kanssa maailmanlaajuisten osakemarkkinoiden luomiseksi.

Tokion pörssi

Tokion pörssi eli Tokyo Stock Exchange (TSE) on huolissaan siitä, että se saattaa jäädä sivuun teknologisen kehityksen ja maailmanlaajuisten pääomamarkkinoiden myllerryksessä. Tokiota huolestuttaa myös se, että se saa kilpailijan kotinurkilleen. Parin viikon kuluttua Yhdysvaltain Nasdaq-pörssin sisaryhtiö Nasdaq Japan aloittaa kaupankäynnin. New Yorkin ohella japanilaiset neuvottelevat yhteistyöstä Australian, Hongkongin, Toronton, Meksikon ja Sao Paulon pörssien kanssa.

Tokion pörssin mukaan mitään kouriintuntuvia asioita ei ole vielä päätetty. Yhteistyön pyrkimys on kuitenkin luoda maailmanlaajuiset osakemarkkinat, joilla sijoittajat voisivat käydä kauppaa mihin vuorokauden aikaan tahansa kolmella aikavyöhykkeellä: Aasian-Tyynenmeren-, Euroopan-Lähi-idän-Afrikan- sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikan alueella.

Fuusiomania näyttää vallanneen muutkin pörssit. Parhaillaan yhteistyöstä New Yorkin kanssa neuvottelee Euronext, johon kuuluvat Amsterdamin, Brysselin ja Pariisin pörssit. Lontoon ja Frankfurtin yhteinen iX puolestaan kaavailee yhteistyötä Nasdaqin kanssa. Toteutuessaan fuusiosuunnitelmat luovat maailman osakemarkkinoille kaksinapaisen mallin, jota toista johtavat iX ja Nasdaq ja toista Euronext, Nyse ja TSE.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.