Mainos

Toimittaja vankilaan USA:ssa

Journalistit ovat raivoissaan toimittajan vangitsemisesta USA:ssa. New York Timesin veteraanitoimittaja pidetään vangittuna kunnes hän paljastaa vuotajan nimen.

New York Timesin toimittajan lähettäminen vankeuteen on raivostuttanut Yhdysvaltain lehdistön. Yhdysvaltalaistuomioistuin määräsi keskiviikkona lehden veteraanitoimittajan Judith Millerin vankilaan, kunnes tämä paljastaa suurelle valamiehistölle, kuka Bushin hallinnossa on vuotanut julkisuuteen CIA:n agentti Valerie Palmerin nimen.

Miller on kieltäytynyt paljastamasta vuotajan nimeä lähdesuojaan vedoten. Miller ei itse ole kirjoittanut Palmeriin liittyviä juttuja, vaan ainoastaan tutkinut tapausta.

Useat toimittajajärjestöt ovat ilmaisseet pöyristyksensä vangitsemisen johdosta. Esimerkiksi toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan tuomio oli "synkkä hetki Yhdysvaltain ja koko maailman lehdistönvapaudelle". Järjestön mukaan Miller tuomittiin ainoastaan siksi, että hän teki työtään.

Judith Miller pysyy vankilassa kunnes hän kertoo tietolähteensä nimen tai kunnes suuren valamiehistön toiminta-aika päättyy lokakuussa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.