Toimittaja myönsi, ettei vaihda talvirenkaita, koska hänellä on nelivetoinen auto – tämä Suomessa kuvattu video hämmästyttää maailmalla

Kitkat vai nastat? Näin valitset oikean talvirenkaan 7:47
KATSO MYÖS: Nastat vai kitkat? Tämä video ei liity juttuun, vaan otsikossa mainitun videon löydät jutun lopusta.

Suomalaisille on itsestäänselvää, että myös nelivetoiseen autoon tarvitaan talvirenkaat. Tämä ei kuitenkaan ole mikään universaalisti tiedossa oleva asia.

Brittiläinen autojulkaisu CarThrottle kertoo artikkelissaan, että "yleinen näkemys" siitä, että nelivetoiseen autoon ei tarvitse hankkia talvirenkaita, ei sittenkään pidä paikkaansa.

Pysäyttävä huomio.

Jos sinusta tuntuu, ettet ole ollut edes tietoinen tällaisesta näkemyksestä, et ole yksin. Ei ole moni muukaan. Väite siitä, että neliveto ajaisi saman asian kuin talvirenkaat, tuntuu itse asiassa täysin absurdilta näin suomalaisesta näkövinkkelistä.

Artikkelin taustalla on YouTube-kanava Tyre Reviewsin Suomessa kuvattu video, jossa otetaan selvää asiasta, johon "kaikki ovat odottaneet vastausta".

Ivalossa sijaitsevassa renkaiden testaamiseen tarkoitetussa keskuksessa toden totta otettiin selvää, kumpi pärjää lumella ja jäällä paremmin; talvirenkailla varustettu etuveto vai nelivetoinen auto kesärenkailla.

Mitäpä veikkaatte?

Katso alta video testistä, johon kuului lukuisia tehtäviä.

Jopa testaaja itse sanoo hieman häpeillen, että hänenkin autossaan on vain kesärenkaat, koska se on nelivetoinen.

Artikkeli on uusinta vuodelta 2018.

Lue myös:

    Uusimmat