Mainos

Toimitilamarkkinoilla hyvät näkymät

Toimitilamarkkinoilla uskotaan edelleen valoisaan tulevaisuuteen: tyhjät tilat vähenevät, vuokrat jatkavat nousuaan ja kauppojen volyymi kasvaa. Erityisesti on lisääntynyt usko ulkomaisten sijoittajien kiinnostuksen heräämiseen suomalaisia kiinteistösijoituksia kohtaan.

Turun kauppakorkeakoulun Kiinteistötalouden instituutin ja Kauppalehden tuoreessa toimitilabarometrissa kartoitetaan asiantuntijoiden näkemyksiä toimitilojen markkinoiden kehityksestä puoli vuotta eteen- ja taaksepäin.

Tähän saakka on suhtauduttu epäilevästi ulkomaisten sijoittajien kiinnostukseen suomalaisia toimitilasijoituksia kohtaan.
-Nyt kuitenkin kaksi kolmesta asiantuntijasta ilmoittaa uskovansa ulkomaisen sijoittajakysynnän lisääntymiseen. Tilaa optimismille lienee raivannut talouden ja kiinteistömarkkinoiden suotuisana jatkunut kehitys sekä ennen kaikkea Suomen mukanaolo Euroopan talous- ja rahaliitossa, arvioidaan barometrissa.

Selvityksen mukaan suomalaiset toimitilat ovat tällä hetkellä erittäin hyvässä käytössä. Suurissa kaupungeissa on parhailta paikoilta lähes mahdotonta löytää vapaita tiloja. Samalla toimitilojen vuokrat ovat nousseet nopeasti ja asiantuntijat uskovat nousun jatkuvan edelleen seuraavan puolen vuoden aikana. Vahvimmin uskotaan Helsingin, Turun ja Tampereen liike- ja toimistotilojen vuokrien nousuun.

Markkinoiden positiiviset näkymät saavat asiantuntijat uskomaan myös kaupankäynnin vilkastumiseen. Viime syksyyn verrattuna on usko etenkin liiketilojen kaupan vilkastumiseen vahvistunut. Lähes 80 prosenttia vastaajista arvioi kauppojen volyymin kasvavan seuraavan puolen vuoden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.