Mainos

Toijalan pedofiliajutussa uusi rikosilmoitus

Toijalan sosiaaliviranomaisten mielestä poliisitutkinta ei ole edennyt tarpeeksi ripeästi.

Toijalan kaupunki on tehnyt uuden rikosilmoituksen liittyen runsas viikko sitten julkisuuteen tulleeseen pedofiliatapaukseen. Sosiaaliviranomaisten mukaan kyse ei ole yksittäistapauksesta toisin kuin poliisi tiedottaa.

Poliisitutkinta ei ole myöskään edennyt sosiaaliviranomaisten toivomalla ripeydellä ja sosiaalijohtaja Pirjo Kukkonen on antanut aiheesta haastattelun paikallislehteen. Kukkosen mielestä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä on vähätelty.

- Sitä ei pidetä kauhean vakavana ja kuitenkin kun näkee ne ongelmat lapsilla, niin ne ovat todella vuosia kestäviä ne traumat, mitä siinä jää, sanoo sosiaalijohtaja Kukkonen.

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevat rikosilmoitukset ovat lisääntyneet Toijalassa ja sen naapurikunnissa merkittävästi viime vuosista. Tämän vuoden aikana rikosilmoituksia on tehty jo 11, kun koko viime vuoden aikana ilmoituksia tehtiin neljä. Tutkittavana olleesta 11 tapauksesta vain kaksi on edennyt syyttäjälle.

Mistä johtuu että tutkinta näissä hyväksikäyttötapauksissa on kestänyt niin kauan?

- Minun käsittääkseni nämä asiat ovat niin herkkiä asioita, että ne tutkitaan rauhassa, valmistellaan rauhassa ennen kuin ruvetaan mitään isompia tutkintatoimenpiteitä suorittamaan. Ja toisaalta nämä ovat sellaisia juttuja, mitkä vaativat erityistä osaamista myös poliisilta eli näitä juttuja ei kuka hyvänsä tutki, sanoo rikoskomisario Jari Jakobsson Valkeakosken poliisista.

Toijalan sosiaaliviranomaisten tekemät rikosilmoitukset ovat jääneet poliisin pöydälle jo kahdesti aiemmin. Molemmilla kerroilla tutkinta päättyi kun näyttöä ei löytynyt riittävästi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.