Mainos

Togon presidentti taipui eroon

Armeijan avustuksella valtaan noussutta presidentti Faure Gnassingbea vaativat eroamaan niin Afrikan maiden johtajat kuin EU ja Yhdysvallatkin.

Afrikan maiden johtajat ovat ilmoittaneet purkavansa Togoa vastaan julistetut pakotteet, kun presidentti Faure Gnassingbe taipui kansainvälisen painostuksen alla ja erosi virastaan.

Väliaikaiseksi presidentiksi nimitettiin parlamentin varapuhemies Abass Bonfoh, joka johtaa länsiafrikkalaista pikkuvaltiota 60 päivän päästä pidettäviin vaaleihin asti.

Gnassingbe nousi valtaan armeijan avustuksella vain muutama tunti sen jälkeen, kun hänen presidentti-isänsä Gnassingbe Eyadema kuoli helmikuun alussa. Valtaannousu herätti kansainvälistä tuohtumusta ja niin Afrikan maiden johtajat kuin EU ja Yhdysvallatkin vaativat Gnassingbea eroamaan. Afrikan maat julistivat vaatimustensa tueksi pakotteita, jotka nyt kumottiin.

Gnassingbe ilmoitti erostaan myöhään eilen tultuaan sitä ennen valituksi Togon hallitsevan puolueen puheenjohtajaksi ja puolueen presidenttiehdokkaaksi. Väliaikainen presidentti Bonfoh vakuutti puolestaan lauantaina, että 60 päivän päästä järjestettävät vaalit ovat vapaat ja avoimet.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.