Mainos

TJ Groupin tiedottamisrikosepäilyt oikeuteen

Syytteen saavat muun muassa TJ Groupin silloinen hallitus ja talousjohtaja.

Valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta on päättänyt nostaa syytteen tietotekniikkayritys TJ Groupin vuoden 2000 osakeantia koskevista tiedotusrikosepäilyistä. Syytteen saavat muun muassa yhtiön silloinen hallitus ja talousjohtaja.

TJ Groupin mukaan annissa myyntiin uusia osakkeita runsaalla 50 miljoonalla eurolla. Lisäksi vanhat omistajat myivät osakkeita lähes 236 miljoonalla eurolla. Siitä noin 187 miljoonaa euroa meni yhtiön kolmelle suurimmalle omistajalle eli ICL:lle, TJ Groupin silloiselle toimitusjohtajalle Jyrki Salmiselle ja silloisen hallituksen puheenjohtajalle Tuomo Tilmanille.

Poliisia ja aiemmin Rahoitustarkastusta on kiinnostanut erityisesti Salmisen ja Tilmanin osuus tiedottamisessa. TJ Groupin osakekurssi romahti pian osakemyyntien jälkeen. Monien muidenkin tietoteknologian alan yhtiöiden kurssit romahtivat teknologiakuplan puhjettua.

Syytteen saaneista yhtiön nykyiseen hallitukseen kuuluvat Tilman, Salminen ja Bo Eklund. He ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä hallitustyöskentelystä. Tilman on nyt hallituksen puheenjohtaja, Salminen ja Eklund jäseniä.

Yhtiölle on esitetty 200000 euron yhteisösakkovaatimus ja lähes 40 miljoonan euron vaatimus väitetyn rikoshyödyn tuomitsemisesta menetetyksi valtiolle. Yhtiö kiistää esitetyt vaatimukset kaikilta osin ja pitää myös vaadittuja summia ylimitoitettuina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.