Mainos

Tiura selvittää parhaillaan loikkauskohuaan kokoomusjohdolle

Kansanedustaja Marja Tiura (kok.) selvittää parhaillaan ympärilleen syntynyttä kohua kokoomuksen johdolle. Paikalla on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajisto. Ministeri Jyrki Katainen ei ole paikalla.

Saapuessaan kokouspaikalle Tiura ei suostunut kertomaan asiasta juuri mitään median edustajille.

- Haluan antaa oman selvitykseni kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajille vuoden 2007 tapahtumista, Tiura tyytyi toteamaan MTV:n politiikan toimittajalle.

Tiuraa kuullaan puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajiston kokoontuessa viikoittaiseen palaveriinsa aamuyhdeksältä.

Kokoomusryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi piti eilen selvänä, että Tiura selvittää tilanteen omalta osaltaan ensin puheenjohtajistolle ja torstaina vielä koko eduskuntaryhmälle.

Jos Tiuran asema esimerkiksi eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana olisi muuttumassa, Ravin mukaan päätöksen asiassa tekisi kokoomuksen eduskuntaryhmä.

- Ei kuitenkaan mennä asioiden edelle, vaan edetään normaalissa järjestyksessä, Ravi sanoi.

"Pöytätapojen vastaista"

Pääsiäispyhien aikana useat eri ihmiset ovat väittäneet Tiuran valehdelleen tämän kerrottua lehtijutussa keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen yrittäneen houkutella häntä loikkaamaan keskustaan viime hallitusneuvottelujen aikaan.

Loikkaaminen puolueesta toiseen ei ole erityisen harvinaista, mutta keskustelujen ajoitus oli poikkeuksellinen: puolueet neuvottelivat juuri hallituksen muodostamisesta. Se olisi saattanut vaikeuttaa kahden päähallituspuolueen yhteistyötä.

Apu-lehdessä julkaistussa jutussa Tiura arveli Korhosen halunneen hämmentää kokoomusta ja kertoi kieltäytyneensä loikkauksesta.

Korhonen puolestaan vastasi Tiuran itse olleen aloitteellinen loikkauspuuhasteluissa. Korhosen väitettä tukivat muun muassa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ja liikemies Arto Merisalo, joka kertoi olleensa loikkaussuunnitelmissa keskustan ja Tiuran välikätenä.

Keskustaleirin mukaan Tiuran loikkaamisesta puhuttiin muutaman päivän ajan, kunnes se kariutui. Merisalon mukaan myös keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen oli tietoinen asiasta.

Myös kokoomuksen riveistä kerrottiin Tiuran uhkailleen puoluettaan loikkaamisella. Nimettömänä pysyttelevä kokoomuksen kansanedustaja kertoi eilen STT:lle, että yli 17 000 äänestä euforinen Tiura oli pettynyt, kun hänelle selvisi, ettei saisikaan ministerin salkkua ainakaan kokoomuksen riveistä. Uhkailulla puolueen vaihdosta hän yritti kammeta itseään hallitukseen, lähde sanoi. Hän piti toimintaa "kaikkien poliittisten pöytätapojen" vastaisena.

Myös Helsingin Sanomat haastatteli pääsiäisen alla nimetöntä kokoomuslähdettä, joka sanoi Tiuran uhkailleen puolueen vaihdolla saadakseen itsensä parempiin asemiin ministeriehdokkaiden joukossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.