Tinderin 500 euron "luksuspalvelu" sai uutistoimittajan voivottelemaan: "En pysty tähän"

Tinder lanseeraa uuden VIP-palvelun. Tinder Selectiin pääsevät vain harvat ja valitut.

Tinder aikoo ottaa käyttöön maksullisen ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi viestitellä sellaisillekin ihmisille, joiden kanssa ei ole saanut "osumaa".

Tinder Select on 500 dollaria eli noin 470 euroa kuukausittain maksava, kutsun vaativa tilausmalli. Rahoilla saa myös muita ominaisuuksia, kuten näkyvyyttä ja VIP-hakuominaisuuden.

Tarjolla alle yhdelle prosentille 

Tinder aikoo tarjota palvelua alle yhdelle prosentille käyttäjistään. Jäsenyyttä pitää erikseen hakea; sovellus tosin toteaa nettisivullaan, ettei juuri nyt hyväksy hakemuksia.

– Tiedämme, että palvelussa on joukko hyvin sitoutuneita ja aktiivisia käyttäjiä, jotka priorisoivat tehokkaampia tapoja löytää yhteyksiä muihin, Tinderin edustaja Mark Van Ryswyk kuvaili The Vergen mukaan.

– Olemme tehneet tämän yleisön kanssa kuukausien ajan laajaa testausta ja saaneet heiltä palautetta, jotta voisimme kehittää täysin uuden tuotteen.

Luksuspalvelusta kovaa hintaa maksavat saavat profiiliinsa myös erityisen merkin, jonka tosin voi myös piilottaa.

Tarjoaa erikoisluvan lähettää viestejä

Sovellus lupaa huippuhintaa maksavien profiileille lisänäkyvyyttä "tavoiteltuimpien" käyttäjiensä keskuudessa. Tinder Selectillä saa lisäksi kahdesti viikossa lähettää vietin henkilölle, jonka kanssa matchia ei ole tullut. 

– Enintään kaksi kertaa viikossa voit lähettää viestin ennen kuin saat osuman. Huomaa, että voit lähettää viestin vain lähetettyjen tykkäysten välilehdeltä etkä voi lähettää super-tykkäystä samaan aikaan. Lisäksi jotkut käyttäjät saattavat kieltäytyä suoraviestistä, Tinder kuvaa nettisivullaan.

Uutistoimittaja repeili "luksusdeiteille" televisiossa

The Verge huomauttaa, että Platinum-jäsenet voivat jo nyt lähettää viestejä ennen matchin syntymistä huomattavasti halvemmalla noin 30 euron kuukausihinnalla. 

VIP-tilaus nostatti kulmia myös televisiossa, kun CNBC:n aamuohjelman ankkuri Joe Kernen ei voinut peittää tyrmistystään kertoessaan palvelun hinnasta. Kernen huomautti heti alkuun, että olisi halunnut lukea uutisen Tinderistä kommentoimatta sitä mitenkään ankkuripartnerinsa kanssa.

– Tehdään se nyt [kommentoimatta], koska en kyllä ymmärrä, mitä hittoa tämä tarkoittaa, Kernen puhisi.

Mies kuvaili lähetyksessä, että "lihava pankkitili" takaa seuran löytämisen ja pohti, ilmoitetaanko pankkitiedot pian omien tietojen yhteydessä. 

Kuvaukset "luksusdeittisovelluksista" saivat miehen huokailemaan epätoivoa.

– Tinderin emoyhtiöllä on kokemusta korkean hinnan tilauspalveluista. Vuonna 2022 se osti vain kutsutuille tarkoitetun The League -sovelluksen, jonka kohderyhmänä ovat kunnianhimoiset, uraohjautuneet... En pysty tähän, mies voivotteli selvästi pöyristyneenä lukemastaan.

Katso Kernenin lähetys alta. Juttu jatkuu videon alla.

The Leaguen tilaus maksaa tuhat dollaria eli yli 900 euroa viikossa. Ilmeisesti luksussovellukset olivat Kernenille liikaa.

– Tinder on ehkä meille vihainen, mies totesi lähetyksen aikana.

Jotta käyttäjä voisi päästä mukaan Tinder Selectiin, hänen täytyy täyttää tietyt kriteerit: profiilissa täytyy esimerkiksi olla ainakin neljä kuvaa sekä [aitoudeltaan] vahvistettu kuva, viisi mielenkiinnonkohdetta, vähintään 15 merkin elämäkerta sekä tietoja siitä, millaista suhdetta käyttäjä hakee.

Katso myös: Muista pitää tietoturvasta huoli Tinderissäkin

Näin pidät tietoturvastasi huolen Tinderissä 0:28
Näin pidät tietoturvasta huolen Tinderissä.

Lue myös:

    Uusimmat