Mainos

Timanttiliigaan valmistautuvalla Nooralotta Nezirillä tälle kaudelle jyrkkä tavoite: "Se on ehdoton"

3:22
Videolla Nooralotta Nezirin haastattelu.

Suomalaisen yleisurheilun tähtinimiin kuuluva Nooralotta Neziri valmistautuu paraikaa tulevana viikonloppuna kisattavaan Timanttiliigan Lontoon osakilpailuun. MTV Urheilu tavoitti Nezirin Lontoon kisan alla. 

Neziri oli aiemmin tällä kaudella mukana Timanttiliigan Oslon osakilpailussa, jossa jäi viimeiseksi. Hän odottaa innolla tulevaa Lontoon koitosta.

– Hyvä fiilis, koska kyseessä on yleisurheilun kovin kisasarja. Siellä on viivalla ne naiset, jotka tulevat olemaan todennäköisesti viivalla myös Dohassa. Se on hieno päästä taistelemaan heitä vastaan, Neziri kertoo.

Tällä kaudella parhaimmillaan ajan 12,90 aitonut Neziri on tyytyväinen alkukauteensa, mutta haluaa parantaa vielä suorituksiaan, jotta voi olla tyytyväinen myös kauden jälkeen. Nezirin ykköstavoite tällä kaudella on syys-lokakuun vaihteessa kilpailtavat Dohan yleisurheilun MM-kisat.

– Sinne tähdätään eniten, mutta panostetaan myös Timanttiliigan kilpailuihin. Näihin ei kuitenkaan samalla tavalla herkistellä kuin sinne arvokisoihin, Neziri toteaa.

Neziri avaa tarkemmin, mitä herkistely tarkoittaa.

– Silloin treenit kevenevät ja tulee enemmän palautumista sekä harjoitteet ovat tehokkaampia, Neziri sanoo.

Pika-aidoista on tullut yksi suomalaisten seuratuimpia lajeja ja Neziri on iloinen siitä, että se johtuu nimenomaan urheilijoiden tekemistä kovista tuloksista. Myös kansallisesta tasosta on tullut entistä kovempaa ja Neziri nauttii siitä, että on kilpailua.

– Taso on noussut älyttömästi. Olin monien vuosien ajan ainoa, joka oli alittanut 13 sekuntia ja nyt heitä on kolme. Se auttaa minua todella paljon, koska minunkin pitää juosta jokaisessa kisassa alle 13 sekunnin, sinne oman ennätyksen tuntumaan ja mielellään sen alle, Neziri kertoo.

Neziri juoksi Suomen ennätyksen vuonna 2016. Hän on asettanut jyrkän tavoitteen täksi kaudeksi. 

– Se on ehdoton tavoite rikkoa Suomen ennätys tällä kaudella, Neziri päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja