Mainos

Tilisiirrot halpenevat EU:ssa

Rahan siirtäminen Suomesta ulkomaisille tileille halpenee romahdusmaisesti. Euroopan unionin ministerineuvosto päätti Brysselissä maanantai-iltana, että pankit eivät saa periä ulkomaan siirroista yhtään enempää kuin kotimaan palveluistakaan.

Elektronisissa maksuissa 1.7.2002 alkaen pitää olla sekä kansallisesti että euroalueella sama tilisiirtohinta ja sitten tilisiirroissa 1.7.2003 alkaen pitää olla siirroissa euroalueella sama hinta, kertoo Suomea ministerineuvoston kokouksessa edustanut ulkomaankaupaministeri Kimmo Sasi.

Sasi ei pidä hintakehitystä ongelmattomana:

- No, tietysti tämä aiheuttaa tiettyjä ongelmia, koska meillä on kotimainen maksuvälitysverkko niin tehokas, että palvelumaksut ovat hyvin alhaisia . Mutta toivomme, että pankit laskevat euromääräiset maksut nykyhintatasolle, niin että kotimaista hintaa ei tarvitse nostaa ja että pankit pitää huolta välitysjärjestelmästä ja sen toimivuudesta, Sasi jatkaa.

Paljon työtä aiheuttavan ulkomaanvälityksen minimihinta Suomen suurimmassa pankissa kuvaa yleisemminkin eroa kotimaan tilisirron hintoihin. - Keskiarvona voi arvioida, että se on alle markan luokkaa tällainen tapahtuman hinta. Pienin ulkomaansiirto Nordeassa on puolestaan 40 markkaa, kertoo Nordean osastonjohtaja Erkki Poutiainen.

Juuri tehdyn päätöksen mukaan pankkien neljänkymmenen markan tulo ulkomaanvälityksestä romahtaa siis noin yhteen markkaan.

- Pankin pitää yrittää sopeutua parhaansa mukaan, ja silloin se tarkoittaa todennäköisesti, että palvelua joudutaan joiltain osin rajoittamaan. Voi olla, että tuottoja haetaan myös kompensoimalla muilta palvelualueilta, mikä myöskään ole ihan asiakkaan etu, myöntää Poutiainen.

Koko eurooppalainen pankkiyhteisö lobbasi sen puolesta, että tilisiirtojen yhtenäishinta olisi tullut voimaan vasta asteittain vuoteen 2005 mennessä.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 26.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.