Tilin vahvistaminen ei onnistunut asentovaatimuksen vuoksi – Jenny kypsyi Tinderin asiakaspalveluun

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48
Miehen kuvassa ovat vatsalihakset, mutta ei päätä? Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa Tinderissä ainakin kerran!

Jenny Cavallero päätti luopua deittisovellus Tinderin käytöstä saatuaan asiakaspalvelusta omasta mielestään tökerön vastauksen ongelmaansa.

Jenny Cavallero on päättänyt luopua deittisovellus Tinderin käytöstä. Twitterissä nainen selitti mittansa tulleen täyteen, kun hän yritti vahvistaa henkilöllisyytensä Tinderissä.

Jenny ei kyennyt ottamaan vaadittuja kuvia

Tinderissä on joissain maissa jo käytössä valokuvan vahvistus -toiminto, joka on tapa vahvistaa oma henkilöllisyys sovelluksessa. Toiminto näyttää kuvausasentoja, jotka käyttäjän täytyy kopioida selfieissään. Tämän jälkeen käyttäjä lähettää kuvat Tinderille tarkistettavaksi.

Jenny kertoi Metro-lehdelle halunneensa ottaa ominaisuuden käyttöön turvallisuustekijöiden vuoksi: vahvistus varmistaa, että profiilin takana todella on se henkilö, josta profiili kertoo.

"Se vaatii, että poseeraa kämmenet suorina..."

Muun muassa kirjailijana ja koomikkona työskentelevällä Jennyllä on vamma, joka aiheutti ongelmia prosessissa.

– Otin tänään yhteyttä Tinderin tukeen, koska en voinut vahvistaa profiiliani, sillä heidän kuvaprosessinsa on ableistinen (se vaatii, että poseeraa kämmenet suorina kasvojen ympärillä, asennossa, jota käteni eivät salli), Jenny kuvaili tapahtunutta Twitterissä.

Ableismilla tarkoitetaan vammattomuuden pitämistä normina ja itsestään selvänä. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että Tinder olettaa jokaisen käyttäjänsä pystyvän ottamaan vaadittuja kuvia vaadituissa asennoissa.

Jenny kertoi tapauksesta Twitterissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

"Kuukausien mittaisen odottamisen jälkeen minulle kerrottiin, ettei prosessia voi muuttaa"

Jennyn mukaan hänellä on Tinderissä vain omakuvia, ja siksi onkin outoa, että sovellus hylkäsi hänen ottamansa selfiet vain käsien asennon vuoksi – kasvothan ovat kuvissa samat.

– Liitin [tukipyyntöön] mukaan esimerkkikuvan, jota yritin käyttää vahvistusprosessissa. Systeemi vaikutti käyttävän tekoälyä vahvistaakseen tai hylätäkseen kuvia, joten kuvani tarvitsi ihmissilmää, Jenny kuvaili.

– Selitin ongelmani tukipyynnössä, ja kuukausien mittaisen odottamisen jälkeen minulle kerrottiin, ettei prosessia voi muuttaa, eikä profiiliani voi vahvistaa käsin. Miksi lisätä turvaominaisuus, joka sulkee pois ihmiset, joilla on tietynlaisia vammoja? Mekin [vammaiset] ansaitsemme turvallisuutta.

"Se vaikutti valmiilta vastaukselta, jossa ei otettu huomioon varsinaista ongelmaani"

Jennyn mukaan Tinderin asiakaspalvelu pahoitteli pitkää viivettä vastausajassa ja kertoi, ettei prosessia voi mitenkään muokata. Jennyä myös kehotettiin "noudattamaan sovelluksen ohjeita, jotta tili voidaan vahvistaa".

– Se vaikutti valmiilta vastaukselta, jossa ei otettu huomioon varsinaista ongelmaani, vaikka selvästi kerroin, että kyseessä on vammaisuuteen liittyvä ongelma.

Vahvistusprosessissa vaadittuja kuvia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tinder pahoitteli – kertoi selvittävänsä tapaukset

Jennyn mukaan vahvistusprosesseja pitäisikin olla useampia siltä varalta, ettei käyttäjä kykene ottamaan vaadittuja kuvia. 

Tinderilta kerrottiin Metrolle, että se yrittää jatkuvasti parantaa sovelluksen käyttäjäkokemusta.

– On ikävää kuulla, että jollakulla on ollut vaikea kokemus kuvien vahvistamisen kanssa, ja uskomme, että vahvistamisen pitäisi olla mahdollisimman hyvin tarjolla kaikille. Olemme yhteydessä kaikkiin, jotka ovat ottaneet yhteyttä tämän kokemuksen pohjalta, ja teemme yhteistyötä voidaksemme vahvistaa heidän tilinsä.

Lue myös:

    Uusimmat