Kontiolahden kunta keksi uniikin idean: Viekottelee nyt uusia asukkaita Tinderissä

Kontiolahden kunta viekottelee uusia asukkaita Tinderissä 0:40
Kontiolahden kunta keksi uniikin idean: Viekottelee uusia asukkaita Tinderissä

Kontiolahden kunta etsii vapaille tonteille matchia Tinderin kautta.

Kontiolahden kunta on päättänyt etsiskellä vapaille tonteilleen matchia deittisovellus Tinderin kautta. Tinderissä ei kuitenkaan nähdä kuvia tonteista; sen sijaan siellä toimivat keksityt tonttilähettiläät Saija, Tarmo ja Maija-Leena, jotka etsivät matcheja Tinderissä surffallen ja auttavat löytämään mieleisen tontin. 

Kasvot on luotu tekoälyllä

Aivan aitoja ihmisiä lähettiläät he eivät kuitenkaan ole, sillä tonttilähettiläiden kasvot on luotu tekoälyn avulla. Keskustelemassa on oikeita kunnan kaavoituksen työntekijöitä, joiden vartaloita on hyödynnetty lähettiläiden kuvissa.

Kampanjalla ei haluta johtaa ihmisiä harhaan, mutta samalla kuitenkin voidaan herätellä keskustelua sitä, että kaikki internetissä oleva sisältö ei ole totta. Niin sanotut deepfake-ilmiöt ovat yleistymässä: nykyteknologialla kuvaan voi jo liittää jonkun toisen kasvot, tai kasvot voivat olla kokonaan tekoälyn luomat.

Aiemmin deepfakeen liittyvä, arveluttava pornovillitys sai jo nettijätit muuttamaan sääntöjään.

"Olemme tiettävästi ensimmäinen kunta Tinderissä"

Kontiolahden kunta kertoo tiedotteessaan, että haluaa erilaisella markkinointikampanjalla lisätä kiinnostusta kuntaa ja tontteja kohtaan.

– Kampanja on tehty loistavimmalla asenteella pilke silmäkulmassa. Uskomme tonttien jäävän ihmisten mieleen, vaikka kauppoja ei heti tulisikaan. Olemme tiettävästi ensimmäinen kunta Tinderissä, Kontiolahden kunnan viestintäsuunnittelija Niina Vatanen kertoo tiedotteessa.

Kontiolahdelta kerrotaan MTV Uutisille, että kampanjan vastaanotto on ollut hyvä. Yhtään tonttia ei kuitenkaan vielä ole mennyt.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Laittakaahan aitoja profiileja"

Kontiolahti vakuuttaa, että tekoälyn luomista kasvoista huolimatta tontit kuitenkin ovat oikeita. 

Nettikansa on jo jopa ilmaissut kiinnostusta "tinderöidä" aivan aidon kontiolahtelaisenkin kanssa.

– Laittakaahan aitoja profiileja niin aletaan täältä Kainuustakin teillepäin silmäilemään, Twitterissä todetaan.

– Olin jo innoissani, mutta sitten luin, että hahmot on luotu tekoälyllä? Hahmoja tapaa jo Tinderissä riittämiin, toivottavasti löydätte myös oikeita rohkeita treffattavia kampanjaan, sillä idea on mainio, toinen keskustelija toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat