Näillä kuvilla 50-vuotias motoristi huijasi somekansaa – japanilaismies haki huomiota esiintymällä nuorena naisena

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
#Unfiltered -somehaaste haastaa paljastamaan kasvot filtterin takaa – uskallatko sinä ottaa haasteen vastaan?

Japanilainen, 50-vuotias mies uskoi saavansa netissä enemmän huomiota, jos vain muokkaisi kasvonsa muistuttamaan nuorta naista.

Internetissä kukaan ei välttämättä ole sitä, mitä väittää. Melkoinen huijaus paljastui japanilaisohjelmassa, jossa 50-vuotias mies kertoi vedättäneensä nettikansaa kuvakäsittelyn avulla.

"Kaunis naismotoristi" olikin viisikymppinen mies

BBC:n mukaan tv-ohjelmassa paljastettiin, että netissä nuorena naisena esiintynyt henkilö olikin todellisuudessa viisikymppinen, Zonggu-niminen mies.

Käsiteltyjä "huijauskuvia". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Saaga alkoi kesällä 2020, kun sosiaaliseen mediaan alkoi ilmaantua kuvia hymyilevästä, moottoripyörän kanssa poseeraavasta naisesta.

Kuvat keräsivät tykkäyksiä, vaikka osa niistä saattoi lähemmin tarkasteltuina vaikuttaa hieman epäilyttäviltä: osassa kuvista naisen kasvoissa on epätarkkuuksia ja esimerkiksi silmät eivät vaikuta täysin aidoilta.

– Jotkut tarkkasilmäiset seuraajat huomasivat, ettei kaikki käy yksiin: naisen käsi vaikutti yhdessä kuvassa hyvin karvaiselta, ja eräs peilikuva heijasti erilaisia kasvoja, BBC kuvailee.

Muokkasi itseään, jotta saisi ihmisten huomion

Kuvien hymyilevä naismotoristi todella oli huijaus. Tv-ohjelmassa Zonggu paljasti, että halusi olla enemmän esillä somessa. Mies oli päätellyt, että ihmiset katselisivat mieluummin nuorta naista "vanhan sedän" sijaan.

Esimerkiksi tässä kuvassa hampaat eivät vaikuta täysin aidoilta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Alemmassa kuvassa olkapään alue ei vaikuta täysin aidoilta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Ei kukaan lue, mitä normaali, keski-ikäinen, moottoripyöräänsä huoltava ja kuvia ulkona ottava mies julkaisee, Zonggu selitti päätöstään.

Niinpä hän oli päätynyt käsittelemään kasvonsa erilaisten sovellusten avulla täysin tunnistamattomiksi.

"Sain jopa tuhat tykkäystä nyt, kun aiemmin niitä oli yleensä alle kymmenen"

Mies oli käyttänyt kuviin esimerkiksi FaceApp-sovellusta. Valitettavasti myös teoria kuvien kiinnostavuudesta vaikuttaa osoittautuneen oikeaksi: miehen suosio netissä nousi naispersoonan myötä suuresti.

– Sain jopa tuhat tykkäystä nyt, kun aiemmin niitä oli yleensä alle kymmenen. Innostuin kuitenkin pikkuhiljaa liikaa, koska yritin tehdä niistä [kuvista] söpömpiä.

"Tämän takia ihmisillä on vaikeuksia luottaa muihin"

Lopulta totuus motoristista paljastui. Somekansa ei yllättäen järkyttynytkään ikihyviksi; sen sijaan huikea kuvakäsittelyhuijaus on herättänyt lähinnä huvitusta.

– Tarvitsen tätä kyseistä filtteriä videopuheluihini, Namuna Bymb ilmoittaa Facebookissa.

Kuvassa vasemmalla muokattu versio, oikealla miehen aito olemus. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Vaikka minusta deepfake-tekniikka on todella häiritsevää, pakko myöntää, että tämä juttu on aika hauska, Allie Rose sanoo.

– Tämän takia ihmisillä on vaikeuksia luottaa muihin, Ashish Kumar kirjoittaa.

"Somehuijari" on kerännyt jo kymmeniä tuhansia seuraajia

Huijauksesta huolimatta Zonggun suosio vain kasvoi, ja hänellä on jo käsittämättömät yli 24 000 seuraajaa Twitterissä. Vaikka toistaiseksi mies julkaisee edelleen kuvia itsestään naiseksi muokattuna, kenties jatkossa Zonggu voisi esiintyä rohkeasti omana itsenään!

Lue myös:

    Uusimmat