Mainos

Tilastot: Kolari sattuu useimmin kello neljä

Jos haluat pienentää todennäköisyyttä vahingoittaa itseäsi kolarissa, älä koskaan aja iltapäivällä kello 16-17. Turvallisinta on autoilla aamulla kello 4-5.

Tilastokeskuksen mukaan seitsemässä suurimmassa kaupungissa näkyy selvästi vuorokauden kolarihuiput aamu- ja iltapäiväruuhkien aikaan: silloin sattuu eniten henkilövahinkoja aiheuttaneita kolareita.

Eniten autoja on rysähtänyt yhteen kello 16-17: 126 kertaa. Toiseksi eniten kolareita ajettiin myös iltapäivällä: kello 15-16:n välillä rysähti 106 kertaa.

Tilastokeskus keräsi tammi-lokakuun kolarien ennakkotiedot taajamista Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Tammi-lokakuussa on näissä kaupungeissa ajettu aamukahdeksan ja yhdeksän välillä 71 kolaria. Muuten aamun ruuhkaisina tunteina on ajettu kymmeniä kolareita, mutta huomattavasti 8-9 -välistä tuntia vähemmän. Kello 7-8 kolareita ajettiin 42 kappaletta, ja kello 9-10 kolareita ajettiin 34.

Aamulla kello 4-5 sattui vuoden kymmenenä ensimmäisenä kuukautena vähiten kolareita: 10 kappaletta. Muutenkin kannattaisi ajella aamuyöllä, sillä kolareita sattui vain vähän kello 24-04.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.