Tikusta asiaa vai perusteltu huoli? Audi yrittää kampittaa samoille markkinoille änkevän kilpailijansa oikeussalissa

NIO ES8 pärjäsi Euro NCAPin törmäystestissä erinomaisesti 3:41
Tulos ei jättänyt mitään epäselväksi: Kiinalainen Nio ES8 -sähköauto pärjäsi eurooppalaisessa kolaritestissä erinomaisesti.

Audi ei ole ilahtunut sähköautoja valmistavan kiinalaisyhtiön käyttämistä mallinimistä. Kiinalaisfirma on aloittamassa autojensa myynnin vielä tänä vuonna muun muassa Saksassa.

Saksalainen Audi on haastanut kiinalaisen Nion raastupaan. Saksalaista Handelsblattia siteeraavan Reutersin mukaan Volkswagen-konsernin premiumbrändi syyttää kiinalaisvalmistajaa tavaramerkkirikkomuksesta.

Närästyksen keskiössä ovat Nion sähköautomallit ES6 ja ES8. Audin malliportfoliosta nimittäin löytyvät autot S6 ja S8, eikä saksalaisvalmistaja ole tykästynyt uuden tulokkaan mallinimiin, joiden se katsoo olevan liian lähellä omiaan.

Nion sähköautoja ei toistaiseksi ole myynnissä Suomessa, mutta esimerkiksi Norjassa niitä on jo liikenteessä. Vielä tänä vuonna myynti on käynnistymässä Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Hollannissa.

Nio kehittää teknologiaa, joka mahdollistaisi matkanteon ilman pitkiä lataustaukoja. Matka jatkuisi täydellä akulla parissa minuutissa.

Lue myös:

    Uusimmat