Kiinalaiset autot laitettiin eurooppalaiseen törmäystestiin – tässä tulos, joka ei jättänyt mitään epäselväksi

Lynk&Co 01 loisti Euro NCAPin törmäystestissä 3:51
Lynk & Co 01 -hybridi sai Euro NCAPin törmäystestissä täydet viisi tähteä. Autossa käytetään samaa alustaratkaisua kuin Volvo XC40:ssä. Myös Lynk & Co on Volvon emoyhtiö Geelyn omistama merkki. Jutun lopussa video NIO ES8:n törmäystestistä.

Uusien autojen kolariturvallisuutta testaavan Euro NCAPin uusimmalla kierroksella nähtiin kaksi Eurooppaan saapuvaa kiinalaisvalmisteista autoa.

Euro NCAPin viimeisimmällä testikierroksella saatiin selville, miten Kiinassa valmistetut autot pärjäävät eurooppalaisessa törmäystestissä.

Aiemmin muun muassa Volvo on kertonut, että sen Kiinassa valmistetut autot ovat jopa Euroopassa valmistettuja laadukkaampia. Myös kiinalaisten tekemissä Tesloissa on ollut vähemmän valittamista kuin amerikkalaisten vastaavissa.

Tulokset puhuvat tälläkin kertaa puolestaan, sillä sekä Lynk & Co 01 että NIO ES8 selviytyivät koettelemuksesta erinomaisesti saaden kumpikin täydet viisi tähteä. Suoritukset olivat huomattavasti parempia kuin vuonna 2019 testatulla kiinalaisella Aiways U5:llä.

Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen kertoo tiedotteessa, ettei "Made in China" tarkoita enää ikäviä asioita uusien autojen turvallisuudesta puhuttaessa.

– Nyt meillä oli kaksi uutta autoa, jotka molemmat on kehitetty Kiinassa, ja ne kumpikin pärjäsivät erittäin hyvin testeissämme. On selvää, että valmistajat tietävät joutuvansa vastaamaan Euro NCAPin korkeisiin standardeihin, jos he haluavat myydä autojaan Euroopassa, van Ratingen toteaa.

Samalla kierroksella testattiin myös täyssähköauto Audi Q4 e-tron, Toyota Mirai -vetyauto, uusi Subaru Outback sekä Ford Kugan ladattava hybridimalli. Kaikki saivat täydet viisi tähteä.

NIO ES8 pärjäsi Euro NCAPin törmäystestissä erinomaisesti 3:41
VIDEO: NIO ES8 pärjäsi Euro NCAPin törmäystestissä erinomaisesti. 

Lähde: Euro NCAP

Lue myös:

    Uusimmat