Mainos

Tietoliikennealan investointinäkymät yhä vaisuja

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto pitää vaisua kehitystä huolestuttavana tietoyhteiskunnan kannalta.

Tietoliikennealan tulevaisuudennäkymät ovat hieman myönteisemmät kuin muutamana viime vuotena. Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton, FiComin, tekemän kyselyn mukaan tietoliikennealan yritysten investointihalukkuus on kuitenkin edelleen vähäistä.

Kyselystä ilmenee, että FiComin operaattorijäsenistä puolet odottaa investointien vähenevän ensi vuonna, kolmannes arvioi investointien pysyvän ennallaan ja vain vajaa viidennes odottaa kasvua. Investointinäkymät ovat kuitenkin hieman parantuneet viime vuodesta.

FiComin mukaan investointinäkymien vaisuus on tietoyhteiskuntakehityksen kannalta huolestuttavaa. Liiton mielestä tietoyhteiskuntakehitys vaarantuu, mikäli perusinfrastruktuurista huolehtivilla operaattoreilla ei ole investointikykyä tai -halua.

FiComin kyselystä ilmenee, että tietoliikennealan yritykset ovat nyt toiveikkaita erityisesti liikevaihdon myönteisen kehityksen suhteen. Lähes kaikki yritykset odottavat liikevaihtojensa kasvavan ensi vuonna.

Kun viime vuonna FiComin jäsenistöstä henkilöstömäärän kasvua odotti selvä vähemmistö, odottaa nyt lähes puolet yrityksistä kasvua. Ensi vuoden osalta suurin osa yrityksistä arvioi henkilöstönsä pysyvän nykyisellä tasollaan.

Kilpailu näkyy tulosodotuksissa

Tietoliikennealan kova kilpailu näkyy FiComin mukaan alan yritysten tulosodotuksissa, sillä kuluvan vuoden nettotulosodotukset ovat miinusmerkkisiä ja ne ovat heikentyneet edellisistä arvioista. Ensi vuoden osalta puolet yrityksistä odottaa nettotuloksen paranevan.

Liiton mielestä tietoliikenneyrityksillä täytyy olla siedettävät tuloksentekomahdollisuudet, jotta suuria verkko- ja laiteinvestointeja edellyttävä ala pystyy tuottamaan palveluja tietoyhteiskunnan jäsenille. FiCom linjaakin, että valtiovallan ja EU:n täytyy pidättäytyä asettamasta alalle uusia hallinnollisia tai lainsäädännöllisiä velvoitteita, jotta alan orastava parempi kehitys nyt jatkuisi.

Liitto myös toivoo, että nykyisiäkin velvoitteita voitaisiin vähentää, koska alan kilpailu on todettu toimivaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.