Mainos

Tietokoneesi on saattanut osallistua tietämättäsi hyökkäykseen

Kansallisen tietoturvaviranomaisen CERT-FI -sivuilla kerrotaan, että netin käyttäjät ovat saattaneet osallistua tahtomattaan laajoihin palvelunestohyökkäyksiin.

Palvelunestohyökkäyksen kohteiksi on viimeaikoina joutunut eri maiden tekijänoikeusjärjestöjä ja organisaatioita mm. vastalauseena piratismilakiehdotuksille.

CERT-FI kertoo, että ilmi tulleissa palvelunestohyökkäyksissä on hyödynnetty nettiselaimella käytettävää hyökkäystyökalua. Joistakin sivustoista on ladattu käyttäjän selaimeen hyökkäysliikennettä luova JavaScript-sovellus. Kyseinen sovellus suoritetaan saman tien kun sivu ladataan.

Käyttäjä saattaa tällöin tietämättään lähettää suuria liikennemääriä palvelunestotarkoituksessa hyökkääjän valitsemaan kohteeseen.

CERT-FI uskoo, että palvelunestotarkoitukseen räätälöityä ohjelmakoodia ujutetaan enenevässä määrin myös murrettujen www-palvelimien sivustoihin.

Usein käyttäjä ei huomaa tilannetta. Joissakin tapauksissa käyttäjä saattaa havaita tietokoneensa lähettämän hyökkäysliikenteen nettisurffailun takkuiluna sekä koneen muiden toimintojen hidastumisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.