Mainos

TietoEnatorille viidennes uusmediayhtiö Visual Systemsistä

TietoEnator ostaa viidenneksen uusmediayhtiö Visual Systemsin osakkeista. Samalla yritykset käynnistävät yhteistyön, jolla haetaan jalansijaa laajoissa digitaalisen median verkkohankkeissa koko Pohjois-Euroopan alueella.

Visual Systemsin verkkoteknologian hallinta saa yhteistyössä tuekseen TietoEnatorin mittavat tietojärjestelmä- ja projektijohdon resurssit. Visual Systemsin toimitusjohtajan Pekka Viljakaisen mukaan yhteistyön taustalla on verkkohankkeiden kokoluokan räjähdysmäinen kasvu. Kun yritykset ja julkishallinto siirtävät kiihtyvällä vauhdilla toimintojaan Internetiin, pelkästään Pohjois-Euroopan alueelle arvioidaan syntyvän lähivuosina tuhansia hankkeita, joiden toteutus vaatii jopa satoja miestyövoimia. Viljakaisen mukaan pienillä uusmediayrityksillä ei ole rahkeita yksin vastata tällaisiin haasteisiin.

Markkinoita uskotaan löytyvän varsinkin vahvoilla pohjoismaisilla osaamisalueilla kuten pankki- ja rahoitussektorin ja julkishallinnon palveluiden ratkaisuissa. Erityistä painoa pannaan langattomien ratkaisujen kehittämiseen.

Visual Systemsillä on työntekijöitä nyt 38, mutta laajamittaisen TietoEnator-yhteistyön seurauksena henkilöstötarpeen lasketaan kasvavan niin, että ensi kesään mennessä on tarkoitus palkata 40-50 henkeä lisää. Visual Systemsin suunnitelmissa on myös omistuspohjan laajennus sekä pörssilistaus vuoden-parin sisällä. Yhtiön liikevaihdosta runsas kolmannes kertyi jo viime vuonna ulkomailta.

TietoEnator kertoo ostaneensa myös tanskalaisen Dansk Informations Teknologi -yhtiön. Sen liikevaihto oli viime vuonna 60 miljoonaa Tanskan kruunua eli noin 48 miljoonaa markkaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.