Mainos

Rajut yt:t julki – Tieto vähentämässä nyt 500

Tieto on käynnistänyt yt-neuvottelut, jotka vaikuttavat enintään 500 henkilöön Suomessa. 

Lisäksi henkilöstöneuvottelut vaikuttavat enintään 340 henkilöön lähinnä Ruotsissa ja Tshekissä. Vähennykset toteutetaan tämän vuoden aikana.  

Suunnitellut henkilöstövähennykset vaikuttavat Jatkuvat palvelut- sekä Konsultointi ja Integraatiopalvelut -palvelualueisiin. Edellisessä vähennystarpeeksi arvioidaan enintään 650 ja jälkimmäisessä enintään 190 henkilöä.

Tieto arvioi kirjaavansa vähennyksistä noin 35 miljoonaa euroa uudelleenjärjestelykuluja pääasiassa vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Säästöiksi vuositasolla arvioidaan noin 50 miljoonaa euroa, ja puolet säästöistä vaikuttaa tämän vuoden kuluihin pääosin vuoden toisella puoliskolla.  

Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio sanoo, että vaikka yhtiö rekrytoi ja uudelleenkouluttaa henkilöstöään kasvuliiketoimintoihin, sen on myös vähennettävä useita tehtäviä perinteisissä palveluissa.

Yhtiö arvioi kasvattavansa työpaikkojen määrää uusilla osaamisalueilla tämän vuoden aikana useilla sadoilla. Siihen sisältyy merkittäviä määriä myös Pohjoismaissa.

Edellisen kerran Tieto aloitti yt-neuvottelut lokakuussa. Silloin vähennystarpeeksi ilmoitettiin 950 henkilöä, joista 350 Suomessa. Neuvottelut päättyivät Suomessa marraskuussa 300 henkilön irtisanomiseen tai lomautukseen. Elokuussa päättyneiden yt-neuvottelujen lopputulos oli 90 työntekijän vähentäminen. Tieto oli Suomen ahkerimpia irtisanojia viime vuonna.

Yhtiön palveluksessa on noin 14000 työntekijää yli 20 maassa. Liikevaihto on noin 1,6 miljardia euroa. Liikevoitto ennen kertaeriä oli tammi-syyskuussa 106 miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.