Thyssenkrupp päättää hissiliiketoimintojensa myynnistä helmikuun loppuun mennessä – jos Kone saa Thyssenin, kyseessä on Suomen historian suurin yrityskauppa

Kone teki noin 17 miljardin euron saksalaisyrityksen hissitoiminnasta – olisi toteutuessaan Suomen historian suurin yrityskauppa 1:58
Kone kertoi aiemmin tällä viikolla tehneensä tarjouksen saksalaisyrityksen hissitoiminnasta – olisi toteutuessaan Suomen historian suurin yrityskauppa.

Saksalainen Thyssenkrupp päättää hissiliiketoimintojensa myynnistä helmikuun loppuun mennessä.

Asiasta kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan yhtiön väliaikainen toimitusjohtaja Martina Merz yhtiökokouksessa Bochumissa. Merzin mukaan hissi- ja liukuporrasyksikköä koskevat ostotarjoukset ovat yli 15 miljardia euroa.

– Tämä antaa Thyssenkruppille mahdollisuuden uuteen alkuun, Merz vakuutti yhtiökokousyleisölle.

Ostajakandidaateista Kone vahvisti tiistaina mediatiedot, että yhtiö on tehnyt ei-sitovan tarjouksen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnoista. Koneen mukaan hinta on kohtalaisen lähellä medioissa esiintynyttä 17 miljardia euroa.

Merzin mukaan hissiliiketoimintojen tulevaisuudesta päättäminen on Thyssenkruppille nyt tärkein asia. Hissiliiketoiminnoista saatavat miljardit ovat tarpeen yhtiön muiden liiketoimintojen tervehdyttämiseksi.

Thyssenkrupp on leimallisesti teräsyhtiö, mutta se valmistaa myös esimerkiksi sukellusveneitä.

Financial Times -lehden mukaan Thyssenkrupp on saanut hisseistään ainakin neljä tarjousta Kone mukaan lukien.

 

Lue myös:

    Uusimmat