Mainos

Thors: Fortumin panostettava öljyntorjuntaan

Europarlamentaarikko Astrid Thorsin mielestä Fortumin tulee parantaa öljyntorjuntakalustoa itäisellä Suomenlahdella onnettomuuksien varalta.

Europarlamentaarikko Astrid Thors kehottaa Fortumia korjaamaan tahriintunutta mainettaan sijoittamalla öljyntorjuntaan, jotta Primorskin eli Koiviston öljysataman riskejä voitaisiin pienentää. Thors pitää huolestuttavana, että öljykuljetukset Koivistosta ovat alkaneet, vaikka Suomenlahdella Helsingistä itään ei ole suurta öljyntorjunta-alusta, väylä on kapea ja jääolosuhteet vaikeat.

Thorsin mielestä Fortumin olisi maksettava ainakin ne 5 miljoonaa euroa, jotka tarvittaisiin väylänhoitoalus Seilin peruskorjaukseen ja sen varustamiseen jääolosuhteisiin soveltuvalla öljynkeräysmenetelmällä. Tähän Fortumilla olisi Thorsin mielestä mainiosti varaa, sillä se julkisti torstaina tuloksensa, joka oli rahoituserien jälkeen 702 miljoonaa euroa. Lisäksi Fortumilla on moraalinen vastuu, sillä se käyttää Koiviston satamaa paljon, Thors korostaa.

-Me suomalaiset emme voi hyväksyä, että Fortum tekee tulosta tavalla, joka asettaa Suomenlahden luonnon uhanalaiseksi. Fortumin on kannettava vastuunsa, Thors sanoo kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.