Therese Johaugille kovaa suitsutusta yleisurheilun hirmutempusta: "Hän on peto"

3:04
Videolla Therese Johaugin maailmanmestaruus Seefeldin 10 kilometriltä.

Therese Johaug voitti Norjan mestaruuden yleisurheilun 10 000 juoksussa. Temppu aiheutti suurta intoa ja kohua urheilumaailmassa, voisiko Johaugista tulla maailmanluokan juoksutähti. Nyt hän saa suitsutusta aitajuoksija Amalie Iuelilta. 

Johaug oli itse todennut, että häntä kiinnostaisi osallistua ensi vuoden yleisurheilun EM-kilpailuihin. Iuel vakuuttui Johaugin taidoista tämän mestaruusjuoksun myötä.

– Se oli todella vaikuttavaa. Therese on loppujen lopuksi todella ketterä. En ollut yllättynyt. Hän tekee paljon kestävyysharjoittelua ja harjoittelun määrä on kunnollinen. Sitä juuri tarvitset 10 000 metrillä, Iuel sanoi Dagbladetille.

Iuel juoksi itse maansa mestaruuden 400 metrin aidoissa. 

– Hänen kestävyytensä on valtavaa ja se on erittäin vaikuttavaa. MM-rajakaan ei jäänyt kauaksi.

Vain neljä muuta norjalaista on juossut häntä nopeammin. Johaug juoksi kilpailussa tavanomaisissa juoksukengissä ja minimaalisella rataharjoittelulla. Iuel uskoo, että Johaugista voisi tulla hyvä kestävyysjuoksija, mikäli hän löytää taloudellisemman tavan juosta.

– Hänen juoksutyylistään näkee, että hän on hiihtäjä, mutta se on mielestäni todella vaikuttavaa. Hän on peto, Iuel toteaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja