Mainos

The Who -yhtyeen rockooppera TOMMY suomeksi

The Who -yhtyeen TOMMY on yksi rockin historian merkkipaaluista. Ensi elokuussa tämä rockooppera saa suomenkielisen kantaesityksensä Helsingin Linnanmäen Peacockissa. Pete Townshendin vuonna 1969 säveltämän teoksen näyttämöversiota on esitetty menestyksellä muun muassa Broadwaylla ja Lontoon West Endissä. Suomeen teos ei ole aikaisemmin rantautunut.

Toimittaja-lauluntekijä Kari Pyrhösen suomentama ja Jalle Niemelän ohjaama Tommy kertoo tarinan pojasta, joka joutuu sodan kurimuksessa traagisen tapahtuman silminnäkijäksi. Hän sulkeutuu täysin itseensä - lopettaa puhumisen, kuulemisen ja näkemisen. Hänestä tulee kiusattu ja piinattu poika. Hiljaisessa maailmassaan Tommy kehittää itsestään ilmiömäisen flipperin pelaajan ja nousee lopulta supertähdeksi. Tommy saa aistinsa takaisin, mutta maailma ympärillä on muuttunut.

Peacockissa nähtävässä versiossa laulavat pääosissa Jore Marjaranta (Tommyn isä Captain Walker), Panu Larnos (Tommy), Sani (Tommyn äiti Mrs. Walker) ja Jussi Humaljoki (Uncle Ernie). Orkesteria johtaa Altti Uhlenius, koreografina on Hilppa Lampi.

Jalle Niemelä on aiemmin ohjannut mm. musikaalit Jesus Christ Superstar, Pieni kauhukauppa ja Dracula, joita on esitetty Savoy-teatterissa Helsingissä, Hamina Bastionissa ja Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Suomentaja Kari Pyrhönen työskentelee MTV3:n toimittajana. Hän on aiemmin suomentanut Niemelän ohjaaman Dracula-musikaalin ja julkaisee tänä keväänä toisen levynsä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.