Mainos

Thaimaan pedofiili-juttu käyntiin huomenna

Kymenlaaksolaismiestä vastaan nostetut rikossyytteet ovat raskaimmat Suomessa koskaan käsitellyistä pedofiliajutuista. Jutun esitutkinta-aineisto on julistettu salaiseksi.

Vuonna 1962 syntyneelle kymenlaaksolaismiehelle luetaan huomenna syytteet yli 160:sta lapsiin ja nuoriin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Poliisin esitutkinta paljasti miehen kiinni jäämisen yhteydessä tapauksia olleen kaikkiaan noin 450, mutta osa niistä on rikosoikeudellisesti vanhentunut.

Kihlakunnansyyttäjä Hannele Selin-Hakala syyttää miestä 47:stä lapseen kohdistuneesta haureudesta, 43:sta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja 73:sta seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorelta. Lisäksi miehelle vaaditaan rangaistusta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuva hallussapidosta ja levittämisestä.

Kouvolan käräjäoikeudessa kello yhdeksältä aamulla alkavassa istunnossa selviää, käsitelläänkö juttu avoimin ovin. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mika Ihaksinen on julistanut koko esitutkinta-aineiston salaiseksi.

Rikossyytteet ovat raskaimmat Suomessa käsitellyistä pedofiliajutuista. Kaikki teot yhtä lukuunottamatta on tehty poliisin esitutkintaan perustuvan syytteen mukaan Thaimaassa. Syyttäjä rajasi syytteen ulkopuolelle ennen 8.12. 1995 tehdyt teot. Hän katsoi tekojen vanhentuneen, koska ne eivät täyttäneet tekohetkellä voimassa olleen lain törkeän tekomuodon tunnusmerkistöä.

Mies teki kaikkiaan 26 matkaa Thaimaahan. Matkat alkoivat päiväkirjamerkintöjen mukaan vuonna 1989. KRP:n mukaan miehellä ei ole entuudestaan minkäänlaista rikoshistoriaa.

Esitutkintamateriaalissa on runsaasti taltioitua materiaalia pedofiliasta epäillyn miehen toimista. Miehen hallussa oli noin 130 videokasettia, joihin hän oli tallentanut thaimaalaispoikien hyväksikäyttöjä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja