Mainos

Thaimaan pääministeri syyttää sotilaita murhayrityksestään

Päänministeri Thaksin Shinawatran kodin lähistöltä löytyi eilen pommi, jonka uskotaan liittyvän pääministerin murhayritykseen. Shinawatra syyttää murhayrityksestä armeijan upseereita, Thaimaan lehdistö puolestaan epäilee, että pommiuhka olisi ollut vain julkisuustemppu.

Thaimaan kiistelty pääministeri Thaksin Shinawatra syyttää armeijan upseerien ryhmää yrityksestä murhata hänet. Poliisi löysi eilen Thaksinin kodin lähistöllä olleesta autosta voimakkaan pommin.

Pian tämän jälkeen yksi armeijan upseeri pidätettiin ja Thaksin erotti erään arvovaltaisimmista kenraaleistaan.

- Salamurhajuoneen liittyy 3-4 upseeria. Jotkin heistä ovat jo eläkkeellä. Tiedän mikä ryhmä valmisti pommin, ja lisää epäiltyjä pidätetään, Thaksin sanoi.

Pääministeriä vastaan suunnattujen alkuvuoden mielenosoitusten puuhamies, eläkkeellä oleva kenraali Chamlong Srimuang, ei Thaksinin tietojen mukaan ole epäiltyjen joukossa.

Pidätetty upseeri on 43-vuotias luutnantti. Hän on tunnustanut kuljettaneensa räjähteitä laittomasti, mutta kiisti suunnitelleensa pääministerin murhaa. Potkut saanut kenraali Panlop Pinamnee kiisti niin ikään osallisuutensa.

- Jos olisin ollut mukana, takaan, ettei pääministeri olisi elvinnyt hengissä, hän totesi.

Thaimaan lehdistössä on myös epäilty, että koko pommiuhka olisi ollut pelkkä julkisuustemppu, jolla pääministeri yrittää paikata heikkoa kansansuosiotaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.