Mainos

Thaimaan oppositio miettii uusia keinoja

Thaimaassa opposition miljoonamarssiksi mainostama liike on saanut Bangkokin kaduille poliisin arvion mukaan alle kymmenesosan tavoitteesta. Thaimaan hallitus ei aio suostua opposition vaatimiin parlamentin hajottamiseen ja uusiin vaaleihin.

- Emme pysty vastaamaan UDD:lle (oppositioliike) tänään mitään. Hallituksen on kuultava koko kansaa eikä vain mielenosoittajia, ja tarvitaan myös yhteiskuntarauhaa, totesi pääministeri Abhisit Vejjajiva tänään.

Kolmen päivän kokoontumisten jälkeen alkaa näkyä pelkoa ja jännityksen kasvua. Mielenosoittajien leiriytyessä kaupungin keskustassa, armeijan päämajan kasarmilla ja muilla kasarmeilla eri puolilla Bangkokia räjähti aamulla neljä kranaattia ja kaksi sotilasta loukkaantui. Aktiivisimmat mielenosoittajat ovat valmiita vuodattamaan itse viiltämästään haavasta verta hallitusrakennusten portaille edistääkseen asiaansa.

- Olen sanonut vaimolle ja lapsille, että jos minulle tapahtuu jotain, he jatkaisivat elämäänsä, uhosi yksi mielenosoittajista Bankgokin kadulla.

Thaimaan hallituksella on armiejan vahva tuki. Sotilaat syrjäyttivät pääministeri Thaksin Sinawatran vallasta neljä vuotta sitten ja saattoivat nykyjohdon asemaansa. Armeijan mielestä maan rikkain mies Sinawatra oli korruptoinut itsensä asemaansa. Sinawatra kuitenkin ehti saada jykevän kannatuksen matalatuloisten thaimaalaisten parissa ja juuri he ovat nyt kaduilla.

Sinawatra itse on ollut maanpaossa - ensin Lontoossa, sitten Dubaissa ja nyt viikonvaiheessa Montenegrossa.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.