Mainos

Thaimaan kruununperijän erikoinen tausta: Nimitti puudelinsa ilmavoimien johtoon, esitteli tatuointeja napapaidassa

Thaimaan kuningas kuoli torstaina 13. lokakuuta. Kuninkaan ainoan pojan, kruununprinssi Maha Vajiralongkornin, on arveltu seuraavan isäänsä valtaistuimelle. Kruununprinssin tausta ei kuitenkaan ole kovin tavallinen kuninkaalliseksi, vaan Vajiralongkorn on rypenyt useammassa kohussa.

Thaimaahan on määrätty virkamiehille vuoden pituinen suruaika kruununprinssin isän, kuningas Bhumibol Adulyadej’n kuoleman vuoksi. Valtaistuimelle nouseva vuonna 1952 syntynyt Maha Vajiralongkorn ei kuitenkaan ole osoittanut kiinnostusta hallitsijan julkisiin tehtäviin.

Sen sijaan 64-vuotias kruununprinssi on hankkinut mainetta naistenmiehenä: hän on ollut kolmesti naimisissa, eronnut yhtä monta kertaa ja hänellä on seitsemän lasta. Kaikki lapsista eivät kuitenkaan ole kovin läheisiä isänsä kanssa, sillä Vajiralongkorn on riistänyt osalta heistä heidän arvonimensä ja lapset asuvat nyt maanpaossa, kertoo brittilehti The Guardian.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan ulkomailla paljon aikaa viettävä kruununprinssi elää tätä nykyä entisen lentoemännän kanssa.

Australiassa kouluttautunut Vajiralongkorn on toiminut Thaimaan armeijan upseerina vuodesta 1975. Kruununprinssi nimitti myös nyttemmin edesmenneen lemmikkipuudelinsa Foo Foon maan ilmavoimien johtoon.

Kruununprinssi Vajiralongkorn on päässyt otsikoihin myös muilla tempauksillaan. Vuonna 2007 julkisuuteen vuosi video, jolla Vajiralongkornin silloinen puoliso, Prinsessa Srirasm, esiintyi lähes alastomana syntymäpäiväjuhlissa yhdessä Foo Foo -puudelin kanssa.

Viimeisimpiin tempauksiin lukeutuu Guardianin mukaan tapaus, jossa kruununprinssi kuvattiin Saksassa Munchenin lentokentällä tervehtimässä lentokoneen henkilökuntaa. Erikoisen tapauksesta teki Vajiralongkornin asu, sillä hän oli pukeutunut farkkuihin ja tiukkaan napapaitaan, joka paljasti hänen tekotatuoinneilla koristellun keskivartalonsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.