Mainos

Terrori-iskua yrittänyt nigerialaismies kärsi yksinäisyydestä

Nigerian hallitus on antanut lisätietoja nigerialaismiehestä, jonka epäillään yrittäneen terrori-iskua Yhdysvaltain Detroitiin menevällä lennolla joulupäivänä.

Nigerian viestintäministeri Dora Akunyili kertoo, että 23-vuotias Umar Farouk Abdulmutallab olisi halunnut opiskella islamilaista sharia-lakia Jemenissä, mutta hänen vanhempansa torjuivat pyynnön. Tämän jälkeen Lontoossa asuva ja opiskeleva Abdulmutallab katkaisi yhteydet vanhempiinsa.

- Hänen isänsä sanoi, että se ei käy päinsä. Vanhemmat eivät halunneet maksaa hänen opintomaksujaan ja ylläpitoaan Jemenissä. Tähän Abdulmutallab oli vastannut, että hän saisi kaiken ilmaiseksi.

Al-Qaida -terroristiverkoston alueellinen siipi on ottanut terrori-iskuyrityksen vastuulleen. Al-Qaidan mukaan iskun oli määrä kostaa Yhdysvaltain al-Qaidan vastainen toiminta Jemenissä.

- Raportti vahvistaan, mitä olemme jo aiemmin sanoneet, eli poika ei saanut tukea täältä (Nigeriasta), viestintäministeri Akunyili sanoo. - - Poikaa ei oltu rekisteröity Nigeriaan, häntä ei koulutettu Nigeriassa, eikä häntä tuettu täältä, eivät edes hänen vanhempansa.

Abdulmutallabin vanhemmat ovat kertoneet, että heidän poikansa katkaisi kaikki yhteydet heihin. He yrittivät kaikkensa, jotta olisivat saaneet poikansa jälleen kiinni. Lopulta kaksi kuukautta sitten vanhemmat raportoivat asiasta Nigerian turvallisuusviranomaisille.

- Vanhemmat matkustivat Jemeniin etsimään poikaansa, mutta yritys epäonnistui, ja lopulta he kertoivat turvallisuusviranomaisille asiasta, viestintäministeri kertoi.

Kärsi yksinäisyydestä

Umar Farouk Abdulmutallab tulee etuoikeutetusta, varakkaasta pankkiiriperheestä. Hän kävi Nigerian kalliita yksityiskouluja samalla, kun keskivertonigerialainen tienaa alle kaksi dollaria päivässä. Hän opiskeli Togon brittiläisessä sisäoppilaitoksessa, kunnes pääsi opiskelemaan Lontoon University College Londoniin. Lontoossa Abdulmutallab pysytteli viime vuoden kesäkuuhun saakka.

Nuorukaisen Facebook-viestit ja islamilaisissa chat-yhteisöissä lähettämät viestit tältä ajalta kielivät ristiriidasta liberaalin ja tiukan uskonnollisen elämänkatsomuksen välillä. Washington Post -lehden mukaan hän kärsi myös yksinäisyydestä

Abdulmutallab kirjoitti Farouk1986-nimimerkin alla muun muassa haluistaan opiskella Jemenissä ja aikeistaan hakeutua yhdysvaltalaisiin huioppuyliopistoihin, kuten Stanfordiin. Toisaalta hän kertoi myös masennuksestaan ja yksinäisyydestään, lehti kirjoittaa.

(MTV3 - Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja