Terray laihdutti huikeat 52 kiloa kahdessa vuodessa – yksi ratkaiseva asennemuutos auttoi

Näin valmistat ravitsevan välipalan 8:22
Millainen ruokailurytmi on suomalaisille paras?

Arizonalainen Terray laihdutti 52 kiloa kahdessa vuodessa. Hän muistuttaa, että paino ei määritä ihmisarvoa.

Yhdysvaltalainen Terray Kauffman Buel kertoo Good Morning America -sivustolle vuonna 2018 aloittamastaan elämäntaparemontista, jonka myötä hän laihdutti 52 kiloa. Arizonassa asuva nainen kertoo, että aivan aluksi hän keskittyi henkiseen hyvinvointiinsa.

Asennemuutos auttoi keskittymään olennaiseen

Terray oli aiempina vuosina yrittänyt alkaa pudottaa painoa aina uudenvuoden jälkeen. Hän jaksoi pysyä päätöksessään kuukauden tai pari, mutta maaliskuun korvilla kaikki yleensä lopahti. Terray muistelee, että hän ei oikeastaan ollut käsitellyt mielessään ollenkaan sitä, miksi söi niin paljon.

Vuonna 2018 Terray muutti asennettaan: treenin ja ruokavalion tarkkailun sijaan hän keskittyi mielenterveyteensä. Hän karsi elämästään pois ihmissuhteita, jotka hän koki itselleen haitallisiksi. Jäljelle jäivät ne ihmiset, joilta Terray koki oikeasti saavansa tukea ja jotka toivoivat hänelle vain hyvää. 

Laihdutti 52 kiloa kahdessa vuodessa

Vuoden 2018 joulukuussa Terray alkoi kokea olevansa tarpeeksi hyvässä kunnossa henkisesti ryhtyäkseen elämäntaparemonttiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Pitää pureutua siihen, miksi syö liikaa. Muuten muutos ei kestä, nainen huomauttaa.

– Täytyy huolehtia henkisestä puolesta ensin, jotta pärjää ruokavalion kanssa.

Terray kertoo, että hänellä meni noin vuosi saada henkinen puolensa kuntoon. Tuolloin hän ei juuri kiinnittänyt huomiota ruokavalioonsa tai liikuntaan.

Ensialkuun säännöllistä liikuntaa

Kun Terray koki olevansa henkisesti tarpeeksi vahva, hän aloitti elämäntaparemontin. Hän alkoi liikkua säännöllisesti.

– Tiedän, että huonoa ruokavaliota ei voi jättää huomiotta, mutta otin liikunnan osaksi päivittäisiä rutiinejani. Treenasin neljästä viiteen kertaa viikossa aina ennen töiden alkua, ja kun siitä oli tullut rutiininomaista, aloin kiinnittää huomiota ruokavaliooni.

Sitten ruokavalio kuntoon

Terray oli ottanut opikseen aiemmista epäonnistuneista painonpudotusyrityksistään. Aiemmin hän oli tehnyt suuria muutoksia ruokavalioonsa nopeasti. 

– Aloin kysellä itseltäni, onko jokin ruoka kaikkein terveellisin valinta, jonka voisin tehdä. Kun olin keskittynyt tähän noin kuukauden, aloin valmistella ruokia etukäteen ja laskea kaloreita.

Uusiksi yksi asia kerrallaan

Terveellisempien valintojen, kalorien laskemisen ja päivittäisen liikunnan avulla Terray laihdutti kahdessa vuodessa noin 52 kiloa. Vielä vuonna 2017 hän painoi noin 136 kiloa. Hänen olonsa on muuttunut niin henkisesti kuin fyysisesti.

Nykyisin Terray syö päivittäin hedelmiä ja puuroa. Hän pyrkii syömään kasvispainotteisesti. Mitään hän ei ole kieltänyt itseltään.

– Otin paljon hitaamman ja kestävämmän lähestymistavan. Minun kohdallani auttoi paljon se, että muutin yhden asian kerrallaan.

Myös Terrayn aviomies karisti kiloja vyötäröltään, yhteensä 27 kiloa.

Kilot eivät ole yhtä kuin ihmisarvo

Terray toivoo, että hänen esimerkkinsä inspiroisi muita, mutta ei pelkästään painonpudotuksen suhteen, vaan myös siinä, miten hän eli elämäänsä ennen painonpudotustaan.

– Ennen ja jälkeen -tarinoissaan ihmiset puhuvat paljon siitä, miten kurjaa heidän elämänsä aiemmin oli. Vaikka painoin tuolloin enemmän kuin koskaan, menin naimisiin, vietin kuherruskuukauden, kävin rantalomalla ja kävin uusissa paikoissa ystävieni kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Oli painosi mitä hyvänsä, olet silti aivan yhtä arvokas. Minä olen edelleen minä ja ansaitsen edelleen kaiken sen saman hyvän, mitä silloin, kun painoin enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat